Bountybarer med karamel

6 barer
Glutenfri

Hjemmelavede kokosbarer med et tvist af karamel.

Vi kender alle de klassiske chokoladebarer som mars barer, twix, snickers osv. Men selvfølgelig også bountybaren med masser af lækker og cremet kokosfyld.

Her er et bud på luksus bountybarer med karamel.

Ingredienser

Chokoladeskaller

20 g kakaosmør, neutral
guldstøv
rød, gul og hvid Power Flower/kakaosmør
200 g god hvid chokolade
200 g god mælkechokolade

Kokosfyld

75 g kokosmel
1,5 spsk. agavesirup eller honning
0,5 ds kokosmælk, fed
50 g karamelliseret mælk

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Puds en By Ditte Julie chokoladeform med store barer grundigt med vat. Se evt. denne video, hvor jeg viser hvordan og forklarer hvorfor.

Temperér neutralt kakaosmør og tilsæt guldstøv. Temperér ligeledes gul og orange (rød+gul) kakaosmør. Sprøjt med guld, gul og orange ved hjælp af en tandbørste i en chokoladeform.

Temperér hvid chokolade. Hæld den i tre af barerne og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gør det samme med mælkechokolade og fyld i de resterende tre barer. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.

2
Kokosfyld

Kom kokosmel op i en minihakker og hak det fint. Kom blandingen i en skål sammen med sirup og rør det godt sammen. Kom den fede del af kokosmælken og dulce de leche op i kokosblandingen og rør det godt sammen til en homogen masse. Kom fyldet i en sprøjtepose og fyld i chokoladebarerne.

Sæt chokoladeformen på køl igen, mens du tempererer den overskydende chokolade igen, så du kan lukke chokoladebarerne. Hæld chokolade over skallerne. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad chokoladebarerne sætte sig i formen. Befri barerne fra formen når chokoladen har sat sig.