Brombærdrøm m. lakrids og lime

10-12 personer

Ingredienser

Limecreme

1 blad husblas
100 g god hvid chokolade
2 dl piskefløde
1,5 økologisk lime, skallen heraf
1 nip havsalt

Brændt mandelbund m. lakrids

100 g mandler
100 g lyst rørsukker
¼ dl vand
1 tsk lakridspulver
70 g kage hvedemel
30 g lyst rørsukker
40 g smør, blødt
1 tsk bagepulver
2 tsk lakridspulver
60 g ren rå marcipan
2 æg, str. M/L

Saltlakridskaramel

80 g gold chokolade
½ dl piskefløde
½ tsk lakridspulver
1 nip havsalt

Brombærmousse

3 blade husblas
300 g brombær, friske eller frosne
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
3 spsk lyst rørsukker
3 dl piskefløde

I øvrigt

hornvioler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Limecreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade og kom den op i en skål. Kom fløde i en gryde sammen med limeskal og salt. Varm fløden op til lige under kogepunktet mens du rører i gryden, så limeskallerne ikke bliver branket. Hæld fløden over chokoladen og rør forsigtigt i midten af skålen, indtil chokoladen er opløst. Tilsæt den udblødte husblas og rør den ud i chokoladefløden.

Hæld massen op i et fad og kom husholdningsfilm ned på cremens overflade, så der ikke kan dannes kondens. Kom cremen på køl i minimum 3 timer, til den er højst 5 grader varm.

2
Brændt mandelbund m. lakrids

Kom mandler, (100 g) sukker, vand og (1 tsk) lakridspulver på en pande og bring vandet i kog. Lad langsom vandet fordampe, så der dannes en tyk sukkerlage med bittesmå sukkerkorn i. Fordel de færdige mandler jævnt på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.

Ælt hvedemel, (30 g) sukker, smør, bagepulver, (2 tsk) lakridspulver og marcipan godt sammen. Der må ikke være nogen klumper i massen. Pisk ét æg i af gangen og pisk grundigt (gerne et par minutter), inden næste æg kommes i dejen. Hak 60 g af de brændte mandler mellemfint og vend dem forsigtigt i mazarinmassen.

Kom massen i en By Ditte Julie justerbar kagering (22 cm i diameter). Bag bunden ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter, til den er gylden og giver efter ved et let tryk. Lad den køle ned.

3
Saltlakridskaramel

Hak chokolade og kom den op i en skål. Kom fløde i en gryde sammen med lakridspulver og salt. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør forsigtigt i midten af skålen indtil chokoladen er opløst. Kom den flydende karamel på en sprøjtepose og læg den på køl, så den kan køle af og inden den fordeles på bunden.

4
Samling

Pisk limecremen luftig. Piskerisets spor skal kunne stå af sig selv men vær meget forsigtig, da cremen vil skille, hvis den piskes for meget. Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i en rund bobbelform fra By Ditte Julie (19 cm. i diameter). Bank formen godt mod bordet for at fjerne luftbobler og glat overfladen med en kagespartel. Stil den på frys i minimum 3 timer men gerne natten over.

Placér lakridsbunden på et kagefad og kom en kagering foret med kageplast omkring bunden. Sprøjt saltlakridskaramellen ud over bunden men hold den ½ cm fra kanten. Befri limecremen og placér indlægget midt på bunden og stil kagen på køl mens brombærmoussen forberedes.

5
Brombærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom brombær, citronskal og -saft og rørsukker op i en gryde og lad det koge under et låg til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og sigt bærrerne fra så du kun har lagen tilbage. Rør den udblødte husblas ud i bærlagen og lad den svale indtil den er lillefingervarm. Pisk fløde til en let skum og vend den forsigtigt i bærlagen ad tre gange til en mousse. Kom moussen på en sprøjtepose. 

Sprøjt mousse langs kanten på limemoussen og fordel herefter den resterende mousse på toppen af kagen og bank forsigtigt fadet mod bordet, så eventuelle luftbobler i moussen forsvinder og overfladen bliver glat. Stil kagen på køl i minimum 3 timer men gerne natten over.

6
I øvrigt

Temperér den hvide chokolade og indfarv den med Power Flowers (indfarv til chokoladens farve matcher brombærmoussen (jeg brugte 2 røde Power Flowers)). Se evt. how to-videoen her. Smør chokoladen ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til kagens højde plus et par centimeter (ca. 7 cm). Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra den overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og markér en bølget kant ned langs chokoladebåndet med en bølget skæreskive fra By Ditte Julie. På den måde vil du kunne dele chokoladebåndet i to langs markeringen, når chokoladen har sat sig helt. 

Jeg har brugt en almindelig skæreskive langs kageplastens ene kant, mens jeg har sat bølgeskiven således, at markeringen er ca. 5-6 cm i den ene side og 2-3 cm i den anden side.  Placér båndet langs kagens kant så den mindste del er øverst. Lad chokoladen sætte sig yderligere på køl i 5-10 minutter.

7
I øvrigt

Når chokoladen har sat sig, fjernes kageplasten forsigtigt. Lige så forsigtigt knækkes chokoladebåndet langs den bølgede kant. Placér det afknækkede chokoladebånd rundt om kagen. Pynt med friske hornvioler.