Chokoladebarer med abrikos, ingefær og vanilje

6 barer
Glutenfri
Sukkerfri

Glutenfri chokoladebarer med sprød vaniljekiks og abrikoskompot.

Disse chokolader er helt uden gluten og smager stadig himmelsk. En masse abrikos og en masse ingefær gør dem smagsfulde og rummer en smagseksplosion.

Forkæl dig selv med en glutenfri chokoladebar.

Ingredienser

Vaniljekiks

1 tsk vaniljepulver
40 g glutenfri havremel
25 g mandelmel
40 g smør, blødt
1 lille nip havsalt
1 past. æggeblommer
evt. 0,5 spsk vand

Chokoladeskaller
Abrikosfyld

100 g tørrede abrikoser
3 økologiske citroner, skallen fra 1,5 og saften fra alle
20 g frisk ingefær
0,5 tsk vaniljepulver
25 g lyst rørsukker, kan erstattes af fx kokossukker eller sukrin
1 dl vand

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljekiks

Smuldr vanilje, mel og smør til det minder om brødkrummer. Tilsæt salt. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Hvis du har problemer med at samle dejen kan du tilføje 1 spsk vand. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Skær stave der passer til chokoladebarrerne. Bag ved 190 grader varmluft i ca. 8-10 minutter.

2
Chokoladeskaller

Temperér neutralt kakaosmør og tilsæt guldstøv. Temperér ligeledes gul og orange kakaosmør. Sprøjt med guld, gul og orange ved hjælp af en tandbørste i en chokoladeform. Jeg har brugt en By Ditte Julie chokoladeform med store barer og sprøjtet i de tre forme med bobler. I de resterende tre forme med striber har jeg penslet med begge farver kakaosmør.

Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.

3
Abrikosfyld

Hak abrikoser groft. Kog stykkerne med de resterende ingredienser i ca. 15 minutter. Blend massen med en stavblender til en kompot. Kom kompotten i en sprøjtepose og lad den køle på køkkenbordet.

4
Samling

Sprøjt abrikoskompot i hver chokoladebar. Placér en kiks i hver. Luk barrerne med overskydende chokolade. Stil formen på køl, til chokoladen har sat sig helt. Bank chokoladebarerne ud af formen