Chokolader med lime og hindbærganache

21 chokolader
Glutenfri

Fine forårschokolader med hindbær og lime.

Disse fyldte chokolader er det rene forår i friske pastelfarver.

De er perfekte til påskebordet i disse fine farver og smage.

Ingredienser

Chokoladeskaller

50 g kakaosmør
lyserød pulverfarve
300 g god hvid chokolade

Hindbærganache

25 g hindbær, friske eller frosne
25 ml piskefløde
75 g god hvid chokolade

Limeganache

0,5 dl piskefløde
1 økologisk lime, skallen og saften heraf
1 håndfuld frisk timian
85 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Udfyld to af hullerne i en chokoladeform med chokolade og sæt dem på frys. Inden chokoladen sætter sig helt placeres en ispind i hvert hul med chokolade. Disse to skal senere bruges som “skabelon”. Lad dem sætte sig helt og tag dem herefter ud af chokoladeformen.

Puds en chokoladeform så den er klar til at lave dine fyldte chokolader i. Varm kakaosmør og pulverfarve op. Kom det i en sprøjtepose og klip et lille hul i posen. Placér en lille klat kakaosmør i midten af hvert hul i chokoladeformen. Tag din skabelon og pres ned i hvert hul, og hiv din skabelon op igen. Nu har du et mønster. Gentag til alle chokoladerne i formen er lavet.

Se evt. denne video for en guide. 

Temperér chokolade igen. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Hindbærganache

Varm hindbær og fløde op i en tykbundet gryde. Hak chokolade fint og kom den op i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen gennem en sigte  og rør godt, så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

3
Limeganache

Varm fløde, lime og timian op i en tykbundet gryde. Hak chokolade fint og kom den op i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen gennem en sigte  og rør godt, så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld hindbærganache og derefter limeganache i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med ganache. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen.

Tips

Du vil have for meget af ganachemasse, men det er svært at lave dem mindre. Så lav i stedet ekstra chokolader! Ganache kan sagtens holde sig en uges tid på køl.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.