Chokolader med marcipan og hjemmelavet salt karamel

21 chokolader

Helt forårsfriske fyldte chokolader i de fineste grønne nuancer.

Jeg elsker at lege med farver, chokolade og være kreativ. Jeg synes disse chokolader er endt med at blive så utroligt smukke, med super få redskaber.

I midten er der hjemmelavet saltet karamel og marcipanbunde.

Ingredienser

SALTet KARAMEL

100 g lyst rørsukker
100 ml piskefløde
10-30 g smør, koldt
0,5 tsk havsalt

Chokoladeskaller

mørk grøn, gul, orange og lysgrøn Power Flower/kakaosmør
300 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
SALTet KARAMEL

Smelt sukker på en pande til en karamel. Varm fløde langsomt op i en gryde og tilsæt den varme karamel. Tilsæt koldt smør (start med 10 g og tilsæt til du synes, karamellen har den rigtige konsistens) og salt og rør godt. Brug en stavblender og blend den til en homogen karamel. Kom karamellen på en sprøjtepose og lad den køle.

2
Chokoladeskaller

Puds en chokoladeform grundigt med vat. Se evt. denne video, hvor jeg viser hvordan og forklarer hvorfor.

Temperér kakaosmør. Sprøjt først med mørk grøn kakaosmør og lad sætte sig kort. Sprøjt så med gul og til sidst med orange. Sprøjt alle farver tilfældigt ved hjælp af en tandbørste i en chokoladeform.

Temperér chokolade og indfarv med lys grøn. Fyld chokoladen i formen. Bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

3
Marcipanbunde

Udrul marcipan i 2 mm tykkelse og skær små bunde, der passer til din chokoladeform.

Fyld karamel i chokoladeskallerne. Placér en marcipanbund i hver. Luk med overskydende chokolade og stil dem på køl. Bank chokoladerne ud af formen.

Tips

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.