Hjemmelavet citroncreme

1 glas

Et glas hjemmelavet citroncreme.

Det er simpelthen så lækkert at have stående til alt muligt. Brug det til disse påskepavlova, til fyldte chokoladeæg, til hjemmebagte boller og meget mere.

Ingredienser

Citroncreme

5 økologiske citroner, saften fra ca. 5 (2 dl) og skallen fra 2
130 g lyst rørsukker
2 æg
2 æggeblommer
20 g maizena
20 g smør, koldt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Citroncreme

Kom citronsaft og -skal op i en gryden sammen med sukker og bring det i kog. Lad det koge til sukkeret er opløst. Tag af varmen. Rør æg, æggeblommer og maizena sammen i en skål. Kom dernæst den varme citronlage op i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Kom det herefter tilbage i gryden og varm det forsigtig op under konstant piskning ved middelvarme til det tykner. Tilsæt koldt smør og rør det ud i massen. Brug en stavblend og blend til en lækker og homogen creme. Kom cremen op i et glas og lad cremen køle før låget lukkes.