Dekonstrueret bærroulade m. hindbærcreme

6-8 personer

En helt klassisk roulade med marmelade og creme men i helt nye klæder.

Jeg har i stedet for den traditionelle roulade, i stedet lagt denne i lag. Lag af rouladebund med vanilje og bærmarmelade.

Til sidst har jeg smurt den dekonstruerede roulade op i smørcreme og glazet den, for et ekstra smukt udtryk.

Ingredienser

BÆRMARMELADE

150 g bær, friske eller frosne
75 g syltesukker
1 økologisk citron, saften og skallen heraf

ROULADEBUND

100 g æggeblommer
100 g lys rørsukker
1 tsk vaniljepasta
160 g æggehvider
20 g lys rørsukker
60 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver 

HINDBÆRSMØRCREME

40 g god hvid chokolade
100 g smør, blødt
90 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
100 g neutral flødeost
1 spsk hindbærstøv

GLAZE

4,5 blade husblas
110  g glukosesirup
110 g hvidt sukker
65 g vand
75 g kondenseret mælk
110 g god hvid chokolade
mørk rosa og hvid pastafarve fra By Ditte Julie
rosa støv

CHOKOLADESNIRKLER

50 g ruby chokolade

I Øvrigt

skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
BÆRMARMELADE

Kom bær op i en gryde sammen med sukker, citronskal og -saft. Bring det i kog og lad det herefter simre til blåbærerne er kogt møre, og saften er kogt ind. Lad marmeladen svale. Kom marmeladen på et skoldet sylteglas.

 

2
ROULADEBUND

Pisk æggeblommer sammen med 100 g sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Pisk herefter æggehvider let og tilsæt herefter 20 g sukker og pisk æggehviderne stive. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen. Vend forsigtig æggehviderne i æggesnapsen, så du ikke slår luften ud. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bunden ved 190 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad bunden køle af. 

Brug en By Ditte Julie skabelon på dét bogstav/tal, du ønsker. Skær bunden ud efter din skabelon. Jeg har skåret et T. Skær 4 bunde i den valgte skabelon. Placér en bund på et serveringsfad. Smør et lag marmelade ud på bunden og placér endnu en bund. Fortsat med alle bunde så du afslutter med en bund. Stil kagen på frys mens du forbereder smørcreme.

3
HindbærSMØRCREME

Smelt chokolade over et vandbad. Pisk flormelis, smør og vaniljepasta til en lys og cremet masse. Pisk flødeost i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat, til den er ensartet – ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind. Når chokoladen er smeltet og kølet en smule, tilsættes den til smørcremen og det vendes forsigtigt sammen. 

Smør din kage op med smørcreme og stil den tilbage på frys natten over. 

4
GLAZE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og kom den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes luftbobler, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes.

Del glazen i to portioner hvoraf den ene portion svarer til ⅔ og den anden til ⅓. Den mindste portion indfarves med mørk rosa og rosa støv. Den største portion indfarves med lys rosa. Du indfarver portionerne ved at røre forsigtigt med en ske. I en stor kande samles de to portioner. Start med en smule af hver farve, som hældes i den store kande skiftevis og gentag til du ikke har mere glaze. Lad glazen køle til 35-37 grader. 

Placér kagen på en bagerist med noget til at samle op nedenunder (evt. en bradepande). Hæld glazen over kagen i zigzag bevægelser. Placér kagen på et serveringsfad. Sæt kagen på køl i ca. 20 minutter så glazen kan sætte sig.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du indfarver glazen og samler de to farver til sidst, kan du se denne video og blive hjulpet på vej.

5
CHOKOLADESNIRKLER

Temperer chokolade. Lav chokoladesnirkler ved at hælde chokoladen ud på et stykke kageplast. Smør chokoladen ud med en kagespartel fra By Ditte Julie. Træk herefter en chokoladeskraber med riller gennem chokoladen og lad den sætte sig en smule. Tvist herefter chokoladebåndet i hver sin ende af kageplasten, så det danner snirkler.

Du kan evt. se denne video, hvor jeg viser, hvordan jeg laver snirkler.

6
I Øvrigt

Pynt kagen med snirkler og skovsyre.

Tips

Gem endelig den overskydende rouladebund i fryseren til en dag, du skal lave romkugler.