Dekonstrueret hindbærroulade

6-8 kager

Roulade er for mig en lidt sjov størrelse – jeg kan ikke udstå den klassiske supermarkedsroulade, men alligevel bringer den bare så mange minder fra min barndom frem.

Derudover havde jeg aldrig i mit liv troet at jeg skulle bage SÅ mange roulader, som jeg gjorde da jeg deltog i Den Store Bagedyst.

Derfor er denne opskrift heller ikke på en klassisk hindbærroulade med vaniljebunde, men i stedet en dekonstrueret bærroulade med hindbærbunde og creme.

Ingredienser

Hindbærcreme

1 æggeblommer
1 tsk hindbærstøv
1 spsk lyst rørsukker
10 g maizena
1 dl sødmælk
0,5 dl piskefløde

Rouladebund

100 g æggeblommer (5 æg, str. M/L)
100 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
160 g æggehvider (5 æg, str. M/L)
20 g lyst rørsukker
60 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver

Hindbærmarmelade

200 g hindbær, friske eller frosne
100 g syltesukker
1 økologisk citron, skallen heraf

I Øvrigt

hindbærstøv
guldstøv
chrysanthemum
friske hindbær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hindbærcreme

Rør æggeblommer, hindbærstøv, sukker, maizena og 0,5 dl sødmælk godt sammen. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden. Tag cremen af varmen og kom cremen i en frysepose eller en sprøjtepose og sæt på køl til cremen er kølet helt af. Se hvordan cremen laves her. Fløde skal bruges senere.

2
Rouladebund

Pisk æggeblommer sammen med 100 g sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Pisk herefter æggehvider let og tilsæt herefter 20 g sukker og pisk æggehviderne stive. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen. Vend forsigtig æggehviderne i æggesnapsen, så du ikke slår luften ud. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag bunden ved 190 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad bunden køle af.

Når bunden er afkølet, deles den med en skarp kniv i tre lige store bunde på den lange side (skær ikke grimme kanter fra endnu).

3
Hindbærmarmelade

Bring alle tre ingredienser i kog i en gryde. Lad det simre indtil bærerne er møre og saften er kogt ind. Lad marmeladen køle.

4
Samling

Smør hindbærmarmelade ud på to af bundene (helt ud til kanterne). Læg bundene i lag – afslut med bunden uden marmelade. Tryk forsigtigt kagen sammen så bunde og marmelade klæber til hinanden. Pak kagen forsigtigt ind i husholdningsfilm, så den ikke får tørre kanter og kom den på køl i minimum en time, så den sætter sig og bliver mere fast, inden den skæres ud.

Når kagen har sat sig, skæres kanterne forsigtigt fra med en skarp kniv. Skær 6-8 aflange kager (4×12 cm) ud af den store hindbærkage. 

Hvis kagen pakkes grundigt ind, kan den sagtens stå natten over uden at blive tør på nogen måde

5
I Øvrigt

Tag cremen ud fra køleskabet, og pisk den lind med en elpisker. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med den kolde hindbærcreme. Vend en smule af hver blandingen sammen og tilsæt en smule ad gangen. Fyld cremen i en sprøjtepose med en rund By Ditte Julie tylle.

Sigt hindbærstøv over hindbærsnitternes top i et pænt, jævnt lag.

Pynt med små toppe af hindbærcreme, friske hindbær, chrysanthemum-blomster og guldstøv.