Dekorativt chokoladelåg

1 låg

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg elsker at pynte mine kager og desserter. Jeg synes, det er dét, der løfter en kage og dét, der er det sjoveste. Når det er sagt, så husk at alle søde sager stadig smager himmelsk uden pynt, så lad dig endelig ikke skramme!

Men i denne how to video vil jeg guide dig til at lave den fineste chokoladepynt. Vi skal nemlig lave et chokoladelåg, der kan pynte på moussekager, en panna cotta i en serveringsskål, islagkager og meget mere. Jeg har fx brugt låget i denne påskekage og denne islagkage.

Ingredienser

chokoladelåg

Fremgangsmåde Udskriv

1
chokoladelåg

Temperér chokolade og smør den ud på et stykke kageplast eller en silikonemåtte med en kagespartel. Lad chokoladen sætte sig kort. Udstik først en stor cirkel (ca. 8-9 cm i diameter) med en By Ditte Julie udstikker. Udstik herefter mindre cirkler med små udstikkere eller tyller. Kom chokoladen på køl. Når chokoladen har sat sig helt befries de forskellige chokoladelåg.

Tips

Brug dén chokolade du foretrækker – du kan se tempereringsguides til alle chokolader her.

Jeg holder meget af bløde, runde forme, så derfor er dette chokoladelåg rundt, men lav den form, du selv foretrækker! Brug en udstikker eller en skarp kniv.