Champagne panna cotta m. kirsebærcremeux

6 desserter

Disse nytårsdesserter er proppet med alt, hvad der hører nytåret til!

Panna cotta desserterne består nemlig af kransekage, champagne og guld.

Jeg har lavet dekorativt nytårspynt af mørdej med en tilhørende video, så du bliver guidet til at lykkes!

Ingredienser

Kirsebærcremeux

1 blade husblas
25 g æggeblommer
15 g lyst rørsukker
65 ml sødmælk
65 ml piskefløde
1 tsk vaniljepasta
90 g god hvid chokolade
1 tsk kirsebærstøv

Kransekagebund

150 g smør, blødt
100 g ren rå marcipan
150 g lyst rørsukker
3 æg, str. M/L
90 g kage hvedemel
30 g mandler

Champagne panna cotta

6 blade husblas
2 gode vaniljestænger
4 spsk lyst rørsukker
2 dl sødmælk
4 dl piskefløde
2 dl champagne

Kirsebærmørdej

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
2 tsk kirsebærstøv
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

I øvrigt

chokoladekugler
guldstøv
skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kirsebærcremeux

Kom husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm mælk, fløde og vanilje op til lige under kogepunktet og pisk det i æggeblandingen. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Hak chokolade og sigt den varme creme ud over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand og kom den i blandingen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber til cremeuxen samler sig og får en blank og ensartet overflade. Brug en stavblender i massen så du fjerner luftboblerne og vend herefter kirsebærstøv i. Kom cremeuxen i en sprøjte med en lille rund stjernetylle og læg den på køl.

2
Kransekagebund

Ælt smør, marcipan og sukker sammen til en ensartet masse og ælt æg heri. Sigt mel i dejen og vend det sammen. Hak mandler fint og vend dem i dejen. Smør dejen ud i en bradepandeform (ca. 30 x 25 cm) med bagepapir i bunden af formen. Bag kransekagebunden ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Lad bunden køle af i formen. Udstik herefter 6 bunde (8 cm i diameter). Lad dem ligge til senere.

3
Champagne panna cotta

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab forsigtigt vaniljekornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret til vaniljesukker. Kom de tomme vaniljestænger, vaniljesukker, sukker, mælk og fløde op i en gryde. Varm det stille op. Når sukkeret er smeltet, varmes det yderligere og champagnen tilsættes. Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas heri.

Placer en kransekagebund i bunden af 6 små skåle fra By Ditte Julie. Fyld herefter panna cotta masse over så det dækker det meste af bunden og stil dem på køl i 30 minutter. Fyld til slut den resterende panna cotta i skålene. Kransekagebunden suger en smule af panna cottaen, derfor kommes panna cottaen på af to omgange, således at den første del kan sætte sig en smule, inden anden del kommer over. Stil skålene på køl til de har sat sig.

4
Kirsebærmørdej

Kom flormelis, mel og kirsebærstøv op i en stor skål og smuldr smør i mellem hænderne. Ælt æggeblommer i dejen. Stop med at ælte så snart dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og udstik herefter en masse cirkler i 3 forskellige størrelser (2 cm, 3 cm og 4 cm i diameter). Udstik herefter 6 mørdejsstave som er 3 x 20 cm.  Bag mørdejen ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad mørdejen køle af.

5
I øvrigt

Placér mørdejscirklerne på mørdejsstavene ved at brug lidt af cremeuxen som lim til at holde cirklerne på stavene. Afsæt herefter små dutter af cremeux ovenpå cirklerne. Læg en mørdejsstav med mørdejscirkler på hver af skålene. Pynt af med chokoladekugler, guldstøv og skovsyre. Se evt. denne video for en guide.