Drømmekage højsnegle

8-10 snegle

Drømmekage højsnegle er virkelig en af mine favoritter.

Den klassiske drømmekage med topping af kokos, brun farin og vigtigst – smør. Denne herlige topping kombineret med en blød og sød gærdej og remonce af marcipan er bare god.

Generelt elsker jeg højsnegle men med drømmekage topping, bliver de kun bedre.

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str. M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk havsalt
2 tsk stødt kardemomme

Remonce

100 g brun farin
100 g smør, blødt
100 g ren rå marcipan

Drømmekagefyld

60 g smør
50 g kokosmel
125 g brun farin
1 spsk sirup
0,25 dl sødmælk

I øvrigt

1 æg, str. M/L, til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smør i en gryde og tag det af varmen når smørret er smeltet. Tilsæt mælk. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gær opløses heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g), kardemomme og salt sammen og tilsæt det lidt efter lidt til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 minutter (evt. på en røremaskine). Læg dejen op i en stor skål og dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen til hævning i 1 time. Gør remoncen klar imens.

2
Remonce

Ælt alle ingredienser godt sammen.

3
Drømmekagefyld

Kom smør, kokosmel, farin, sirup og sødmælk i en gryde og lad det smelte under omrøring. Lad det småsimre i ca. 5 minutter. Lad det køle helt af.

4
I øvrigt

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord drysset let med mel. Smør remoncen ud på hele dejen. Rul dejen stramt sammen på den lange led, og skær 8-10 snegle i 7 cm tykkelse. Placer dem i to silikoneforme fra By Ditte Julie på en bageplade beklædt med en bagemåtte fra By Ditte Julie eller bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Fordel det afkølede drømmekagefyld på hver snegl. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i 16-18 minutter. Nyd sneglene lune eller lad dem køle af på en bagerist.

Tips

Hvis ikke du har små silikoneforme, så kan du komme bage dem i en stor silikonform fra By Ditte Julie. Bag istedet “kagen” med snegle i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-22 minutter. Du kan også bage dem i små  kageringe (8-9 cm i diameter) på 2 bageplader beklædt med bagepapir.

Bagværk er bare allerbedst nybagt. Har du ikke tid til hævetiden lige før sneglene skal nydes, kan du i stedet lade dem koldhæve natten over, klar til ovnen lige inden morgenbrunchen.

Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager allerbedst friskbagte.