Efterårsæblekage m. ingefær

10-12 personer
Glutenfri

En kvadratisk, smuk moussekage med smag af ingefær og æble – perfekt til efteråret.

En lys fragilitebund med marcipan og mandler, en sød men super smagfuld hjemmelavet grød med æble og ingefær og til sidst en blød æblemousse.

Jeg ville elske at servere et stykke af denne efterårsmousse til søde veninder med en god kop te.

Ingredienser

Æblegrød m. ingefær

1 blade husblas
200 g æbler uden skræl
75 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, saften og skallen
20 g frisk ingefær

Fragilitebund

50 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
75 g ren rå marcipan
20 g æggehvider
45 g mandler

Æblemousse

5 blade husblas
700 g æbler
1,5 økologisk citron, saften og skallen heraf
1 dl ufiltreret æblemost med ingefær (fra Løgismose – købes i Netto bl.a.)
20 g frisk ingefær
2 tsk vaniljepasta
3 spsk lyst rørsukker
3 dl piskefløde

I øvrigt

spiseligt bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
Æblegrød m. ingefær

Udblød husblas i koldt vand i minimum 10 minutter. Skræl æbler og fjern kernehus. Skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukkeret, citronskal og -saft og ingefær. Kog æblerne i ca. 5-10 minutter. Æblerne burde nu være kogt ud til mos -de må gerne have lidt struktur. Knug husblas fri fra vand og rør den ud i æblemosen. Hæld grøden op i en firkantet indsatsform fra By Ditte Julie. Stil den på frys i minimum 2-3 timer.

2
Fragilitebund

Æggehvider (50 g) og sukker piskes til en sej marengs. Riv marcipan og ælt med æggehvider (20 g) godt sammen. Marengsen vendes med marcipanmassen over 3 omgange – vær forsigtig, så luften ikke slås ud af marengsen. Hak mandler fint og vend dem i dejen. Fordel dejen i en  firkantet tærteform beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Lad bunden køle af inden kagen skal samles.

3
Æblemousse

Udblød husblas i koldt vand. Æbler skrælles og skæres i små stykker. Kom alle ingredienser (pånær fløde) op i en gryde og kog det hele mørt i ca. 15 minutter. Æblekompotten sigtes gennem en sigte, så det bliver til en fin æblepuré. Knug husblas fri fra vand og rør den i æblepuréen. Lad æblepuréen køle ned, mens du pisker fløden til en let flødeskum. Vend æblepuréen og flødeskummen sammen.

Hæld æblemousse i en firkantet toppingform med bobler fra By Ditte Julie (den skal fyldes helt op). Hæld herefter æblemousse halvt op i en stor firkantet silikoneform fra By Ditte Julie. Befri æblegrøden fra sin form og vend den ned i moussen i midten af formen. Hæld resten af moussen i formen og afslut ved at placere fragilitebunden i moussen i midten af formen og pres den let ned. Stil kagen på frys til natten over.

4
I øvrigt

Befri kagen og toppingen fra formene. Placér kagen på et fad og placér toppingen på kagen. Dekorér kagen med spiseligt bladguld.