Fletbrød

Det her er en kæmpe pistaciefletbrødskage, og i denne video viser jeg dig, hvordan du fletter fletbrødet, så den bliver smuk og indbydende.

Find opskriften på pistaciefletbrødet her og brug teknikken i videoen ovenfor.

Fremgangsmåde Udskriv

1
FLETBRØD

Efter hævning, tages dejen ud af skålen og rulles ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør det ønskede fyld (fx remonce) ud på hele dejen.

Rul dejen sammen til en pølse på den lange led – på samme måde, som med kanelsnegle. Skær “pølsen” op på langs, men lad “pølsen” forblive sammen i den ene ende (ca 3 cm). Sno de to ender sammen ved at lægge den ene ende over den anden skiftevis. Tag den ene ende og vikl den sammen, så du danner en cirkel. Kom brødet over på en bageplade beklædt med en bagemåtte fra By Ditte Julie eller bagepapir, hvorefter du placerer en kagering (24 cm i diameter og uden bund) omkring brødet. Stil brødet til hævning i 30 minutter. Pensl overfladen med ægget og bag herefter brødet ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter. Lad det køle af i formen.