Pistacie fletbrød

8-10 personer

Et fletbrød med pistacienødder er både smukt og smager skønt.

Til en sen eftermiddag med en god veninde og en god kop kaffe er en bid fletbrød med marcipan og grøn pistacie et sikkert hit.

Fletbrødet syner langt svære end det reelt er og jeg guider dig med en how to video igennem processen.

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk salt

Remonce

100 g grønne pistacienødder
100 g lyst rørsukker
100 g smør, blødt
1 citron, saften heraf
1 spsk honning
1 nip salt

I øvrigt

100 g ren rå marcipan
1 æg til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smørret i en gryde og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt det lidt efter lidt til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 min – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Gør remoncen klar imens.

2
Remonce

Blend pistacienødderne til en fin mel. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det til en ensartet masse.

3
I øvrigt

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen og drys revet marcipan ud jævnt.

Rul dejen sammen til en pølse på den lange led – på samme måde, som med kanelsnegle. Skær “pølsen” op på langs, men lad “pølsen” blive sammen i den ene ende (ca 3 cm). Sno de to ender sammen ved at lægge den ene ende over den anden skiftevis. Tag den ene ende og vikl den sammen, så du danner en cirkel. Se evt. videoen her. Kom brødet over på en bageplade beklædt med en bagemåtte fra By Ditte Julie eller bagepapir, hvorefter du placerer en kagering eller springform (24 cm i diameter og uden bund) omkring brødet. Stil brødet til hævning i 30 min. Pensl overfladen med ægget og bag herefter brødet ved 200 grader varmluft i 25-30 min. Lad det køle af i formen.