![Dekorative flødeboller med kirsebær og krydderier](https://dittejulie.dk/wp-content/uploads/2021/08/floedeboller-e1545170214793-1600x1100.png)
![Flødeboller m. kirsebær og krydderier](https://dittejulie.dk/wp-content/uploads/2021/08/floedeboller-chokolade-1024x764-1.png)
![Flødeboller m. kirsebær og krydderier](https://dittejulie.dk/wp-content/uploads/2021/08/floedeboller-med-kirsebaer-1024x767-1.png)
![Flødeboller m. kirsebær og krydderier](https://dittejulie.dk/wp-content/uploads/2021/08/velkomst-floedeboller-1024x768-1.png)
Flødeboller m. kirsebær og krydderier
15 flødeboller
Klassiske flødeboller i smagen, alternative og dekorative flødeboller i udtrykket.
Jeg har udfordret den klassiske flødebolle, hvor flødebolleskummen er sprøjtet ud på en marcipanbund.
Disse flødeboller er dekorative og elegante – måske en af julens desserter?
Ingredienser
MARCIPANBUNDE
100 g ren rå marcipan
1 nip havsalt
CHOKOLADESKALLER
300 g god mørk chokolade
FLØDEBOLLESKUM
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
2 spsk kirsebærstøv
2 tsk cake factor
I ØVRIGT
50 g mørk chokolade
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
MARCIPANBUNDE
Ælt marcipan sammen med havsalt og rul den ud i 2 mm tykkelse. Udstik 15 bunde med en diameter på 5 cm. Placér dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bundene i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter til de er gyldne i kanten. Lad bundene køle helt af.
CHOKOLADESKALLER
Temperér chokolade. Hæld den i en silikoneform med 30 halvkugler (4 cm i diameter). Bank/ryst chokoladen ud igen og skrab overfladen. Stil skallerne på køl.
FLØDEBOLLESKUM
Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehvider let til de skummer sammen med 1 spsk sukker. Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen har stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Del skummen i to. Vend kirsebærstøv i den ene halvdel og cake factor i den anden halvdel. Kom begge skum i hver sin sprøjtepose. Fordel kirsebærskum i den ene 15 chokoladeskaller og fyld de resterende med cake factor-skum.
Saml flødebollerne om en marcipanbund med en kirsebærhalvkugle og en krydderhalvkugle.
I ØVRIGT
Temperér chokolade. Smør den ud på et stykke kageplast (10 cm langt) og træk en kagespartel med riller igennem. Læg den på køl til chokoladen har sat sig. Dekorér flødebollerne med chokoladestave og guldstøv.
Tips
Hvis du ikke har kirsebærstøv eller cake factor, kan dette sagtens undlades, og så har du en dejlig klassisk flødebolleskum.