Hjemmelavet saltkaramel

1 glas
glutenfri

Jeg ELSKER karamel. Jeg køber det ofte færdiglavet – færdigkogt kondenseret mælk / dulce de leche – som også smager skønt! Men her er opskriften på en hjemmelavet karamel. Det er super nemt at lave selv, og er skønt altid at have på lager til uanmeldte gæster eller den uanmeldte sukkertrang.

Ingredienser

Salt karamel

300 g lyst rørsukker
300 ml piskefløde
30-50 g smør, koldt
1 tsk havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Salt karamel

Smelt sukker på en pande til en karamel. Varm fløde langsomt op i en gryde og tilsæt den varme karamel. Tilsæt koldt smør (start med 30 g og tilsæt til du synes, karamellen har den rigtige konsistens) og salt og rør godt. Brug en stavblender og blend den til en homogen karamel. Kom karamellen på et glas og lad den køle. Karamellen kan holde sig i 2-3 uger på køl.

Tips

Karamellen er god til at fylde i fyldte chokolader, fx disse, god til at toppe en is dessert ala denne eller komme i hjemmelavede toffifee.