Forårskage m. rabarber og pistacie

8-10 personer
Glutenfri

Rabarbermoussekage med smag af pistacie til forårets og den tidlige sommers komsammener.

Under den flerfarvede glaze gemmer sig en simpel, men smagfuld bund af grønne pistacienødder og en ligeså simpel og lækker rabarbermousse lavet på rabarber fra egen høst.

For at pifte den i virkeligheden simple forårskage op, har jeg brugt flere forskellige nuancer af glaze og guld.

Ingredienser

Pistaciebunde

100 g grønne pistacienødder
50 g flormelis
75 g æggehvider
3 spsk flormelis
1 nip havsalt

Rabarbermarmelade

200 g rabarber
100 g syltesukker
1 tsk vaniljepulver

Rabarbermousse

3 blade husblas
2 dl rabarbersaft
100 g god hvid chokolade
3 dl piskefløde

Glaze

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
mørk rosalys rosa og hvid pastafarve fra By Ditte Julie
pink støv

I øvrigt

guldstøv
lys alkohol (fx vodka eller lys rom)

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pistaciebunde

Blend pistacienødder og flormelis til fint mel. Pisk æggehvider sammen med 2 spsk flormelis til en luftig marengs. Vend nøddemel sammen med marengs og salt. Fordel dejen ligeligt i to aflange By Ditte Julie tærteforme (26,5×10 cm) (har du kun en form, bages bundene bare en ad gangen). Bag bundene ved 180 grader i 12-15 minutter. Lad bundene køle i formene på en bagerist.

2
Rabarbermarmelade

Kom rabarber, syltesukker og vanilje op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til det tykner. Blend herefter marmeladen og lad den køle.

Befri bundene fra tærteformene. Placér en pistaciebund på et fad og kom en aflang tærteform omkring med kageplast langs kanten. Smør marmelade ud over bunden og placér den anden pistaciebund herpå. Stil herefter kagen på frys i ca. 2 timer.

3
Rabarbermousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm rabarbersaft op og udblød den udblødte husblas heri. Hak chokolade og hæld den varme lage over. Rør godt så al chokoladen er opløst. Pisk fløde til en letpisket skum og vend den forsigtigt sammen med lagen over et par gange.

Kom moussen på en sprøjtepose. Sprøjt moussen i en aflang silikoneform fra By Ditte Julie (31×15,5 cm). Befri pistaciebunden med marmelade og vend den i moussen. Pres let. Skrab overskydende mousse fra. Stil den på frys natten over.

4
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og kom den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes luftbobler, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes.

Del glazen i to portioner. Den ene portion indfarves med mørk rosa og pink støv. Den anden portion deles i to portioner, hvoraf den ene indfarves med lys rose og den anden med hvid. Du indfarver portionerne ved at røre forsigtigt med en ske. I en stor kande samles de to små portioner (lys rosa og hvid). Start med en smule af hver farve, som hældes i den store kande skiftevis og gentag til du ikke har mere glaze. Lad dine glazer køle til 35-37 grader.

Befri kagen fra formen og placér kagen på en bagerist med noget til at samle op nedenunder (evt. en bradepande). Hæld først den mørke rosa over hele kagen. Herefter hældes den lyse glaze sporadisk over kagen. Placér kagen på et serveringsfad. Sæt kagen på køl i ca. 20 minutter så glazen kan sætte sig.

5
I øvrigt

Bland guldstøv med et par dråber lys alkohol. Med en pensel kommer du guld på kagen.