Frøsnapper med citronremonce og hvid chokolade

14-16 stykker

Er der noget bedre end snasket bagværk til weekend morgener? Ikke hvis I spørger mig.

Her er mit bud på lækre, hjemmebagte frøsnappere med et tvist af citron og hvid chokolade.

Er du til klassiske frøsnappere kan du blot undlade chokolade og citron.

Ingredienser

WIENERbrødsDEJ

25 g gær
2 dl sødmælk, kold
40 g lyst rørsukker
50 g smør, blødt
400 g hvedemel, ca.
1 æg, str M/L
375 g smør, koldt

REMONCE

100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan
0,5
 citron, saften heraf

I Øvrigt

100 g god hvid chokolade
1-2 æg, str. M/L
50 g blå birkes
50 g sesamfrø

Fremgangsmåde Udskriv

1
WIENERbrødsDEJ

Gær, mælk og sukker røres sammen. Tilsæt 2/3 af melet og ælt/rør det godt sammen. Tilsæt æg og det bløde smør (50 g), og kom resten af melet i dejen. Ælt det godt sammen. Det er en let våd dej, så kom godt med mel på bordet og rul/fold dejen ind under sig, og stil til hævning i ca. 1 times tid.

Når dejen er ved at have hævet, tages det kolde smør (375 g) og bankes fladt. Fold det sammen og bank igen. Det skal have nogle gange, så det bliver smidigt og ligner dejen (ja, det lyder underligt).

Udrul wienerbrødsdejen til en firkant, placer smørret i midten og fold dejen ind over smørret. Vend dejen om, så lukninger ligger mod bordpladen. Rul forsigtigt dejen ud til en rektangel, så du kan folde det ind mod hinanden. Først 1/3 ind mod midten og herefter den anden 1/3 ind over det først-foldede stykke. En såkaldt ”3-foldning”. Læg dejen på køl mellem hver foldning i ca. 15 min. og gentag 3 gange. Den skal være foldet 27 gange.

2
REMONCE

Ælt smør, sukker og marcipan godt sammen til en ensartet masse uden klumper af marcipan. Tilsæt citronsaft og ælt godt.

3
I Øvrigt

Hak chokolade groft. Udrul dejen til 50×35 cm. Smør remoncen ud herpå og fordel chokoladen. Fold dejen på midten så du har et stykke på 50×17,5 cm. Pensl dejen med æg og drys et jævnt lag af birkes og sesam herpå. Rul et par gange over frøene, så de bliver trykket fast i dejen.

Skær strimler på ca. 3 cm. Twist hver frøsnapper én hel omgang og læg dem på et par bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve under et klæde i 30 minutter og bag dem ved 200 grader varmluft i 15-18 minutter.