Fyldte chokolader m. cake factor praline

21 chokolader
Glutenfri

Fyldte chokolader med en krydret praline med cake factor.

Jeg har støbt chokolader i en klassisk pralinéform i karamelliseret chokolade.

I midten gemmer sig en praline af cake factor, nødder, nougat og mælkechokolade.

Ingredienser

Chokoladeskaller

350 g gold chokolade

Cake Factor praline

50 g lyst rørsukker
50 g hasselnødder og/eller mandler
25 g god mælkechokolade
25 g nougat
1 tsk cake factor

I øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Hæld den i en By Ditte Julie chokoladeform, praline, og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil formen på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokolader med til sidst.

2
Cake factor praline

Smelt sukker til karamel i en gryde eller pande. Karamellen skal være let gylden. Tilsæt nødder og rør rundt. Hæld nøddekaramelmassen ud på et stykke bagepapir og lad massen køle helt ned. Blend herefter nøddekaramelmassen fint til en praliné.

Smelt mælkechokoladen og nougat over vandbad. Tilsæt ca. 60-70 g praliné sammen med cake factor. Rør det godt sammen. Hæld det på en sprøjtepose.

Fyld cake factor praliné i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer chokoladen fra før igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med cake factor praliné. Skrab forsigtigt overfladen så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen.

3
I øvrigt

Pensl chokoladerne med lidt guldstøv.

Tips

Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer mælkechokolade chokolade i en mikrobølgeovn.