Fyldte chokolader m. jordbærganache og basilikum
21 chokolader
Ingredienser
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeskaller
Puds en By Ditte Jule chokoladeform, blad, med lidt vat så den er klar til at lave dine fyldte chokolader i. Temperér kakaosmør og chokolade.
Fyld skallerne med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Fyld
Varm jordbær, sukker, citronsaft og basilikum op i en gryde under låg. Sigt blandingen så du har jordbærsaften tilbage. Du skal bruge 1 dl væske, så tilsæt fløde indtil du rammer 1 dl. Hak chokolade. Varm forsigtigt væsken op igen til lige under kogepunktet. Hæld væsken over chokoladen. Rør det godt sammen til en blød ganache. Kom ganachen på en sprøjtepose og lad den køle på køkkenbordet.
Kom jordbærganache i hver chokoladeskal. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade. Skrab overfladen og stil dem på køl til chokoladen har sat sig. Bank dem herefter ud af formen.
Tips
Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.
Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.
Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.