Fyldte chokolader m. jordbærganache

21 chokolader
Glutenfri

Fyldte chokolader med sommerligt fyld.

De her sommerchokolader ville jeg elske at servere til en sommerfest, konfirmationen, studentergildet eller til bryllupsreceptionen.

De er super elegante og fine i udtrykket og i midten gemmer sig en skøn let syrlig, jordbærganache.

Ingredienser

Fyld

200 g jordbær, friske eller frosne
0,5 citron, saften heraf
170 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Puds en By Ditte Julie chokoladeform med lidt vat så den er klar til at lave dine fyldte chokolader i. Varm kakaosmør op. Dyp en vatpind i hver af de tre kakaosmør og dup tilfældigt med de tre farver i chokoladeformen.

Fyld skallerne med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Fyld

Varm jordbær og citronsaft op i en gryde under låg. Sigt blandingen så du har 1 dl jordbærsaft. Hak chokolade. Hæld saften over chokoladen. Rør det godt sammen til en blød ganache. Kom ganachen på en sprøjtepose og lad den køle på køkkenbordet.

Kom jordbærganache i hver chokoladeskal. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade. Skrab overfladen og stil dem på køl til chokoladen har sat sig. Bank dem herefter ud af formen.

Tips

Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.