Fyldte chokolader m. karamel
21 chokolader
Glutenfri
Ingredienser
Indfarvet chokolade
50 g kakaosmør
pulverfarve
Chokoladeskaller
300 g gold chokolade
Karamelganache
½ dåse færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche)
1 tsk havsalt
Fremgangsmåde Udskriv
Indfarvet chokolade
Temperér kakaosmør (temperatur mellem 34-37 grader) og bland din ønskede pulverfarve i. Du kan også vælge at opdele kakaosmørret og indfarve det i flere farver.
Pensl eller sprøjt herefter kakaosmør i en By Ditte Julie chokoladeform, blad, med en pensel eller en tandbørste. Stil formen på køl.
Gold chokoladeskaller
Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil dem på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke dem med til sidst.
Karamel ganache
Kom karamel (dulce de leche) op i en skål og vend havsalt heri. Kom karamellen i en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne med karamel. Hold ca. 1-2 mm. afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Stil dem på køl i 30 minutter. Temperér den sidste del chokolade og hæld over chokoladerne. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke danner “fødder”. Lad chokoladerne sætte sig og befri dem efterfølgende fra formen.
Tips
Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.
Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.