Fyldte chokolader m. karamel

21 chokolader
Glutenfri

Ingredienser

Indfarvet chokolade

50 g kakaosmør
pulverfarve

Chokoladeskaller

300 g gold chokolade

Karamelganache

½ dåse færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche)
1 tsk havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Indfarvet chokolade

Temperér kakaosmør (temperatur mellem 34-37 grader) og bland din ønskede pulverfarve i. Du kan også vælge at opdele kakaosmørret og indfarve det i flere farver.

Pensl eller sprøjt herefter kakaosmør i en By Ditte Julie chokoladeform, blad, med en pensel eller en tandbørste. Stil formen på køl.

2
Gold chokoladeskaller

Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil dem på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke dem med til sidst.

3
Karamel ganache

Kom karamel (dulce de leche) op i en skål og vend havsalt heri. Kom karamellen i en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne med karamel. Hold ca. 1-2 mm. afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Stil dem på køl i 30 minutter. Temperér den sidste del chokolade og hæld over chokoladerne. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke danner “fødder”. Lad chokoladerne sætte sig og befri dem efterfølgende fra formen.

Tips

Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.