Fyldte chokolader m. saltkaramel-lakrids
21 chokolader
Glutenfri
Jeg har en ting for fyldte chokolader – jeg er vild med det!
Disse chokolader i By Ditte Julie nuancer er ingen undtagelse. I midten er der lakrids fyld med chokolade.
Servér dem til kaffen eller som en velkomstsnack til dine gæster.
Ingredienser
Chokoladeskaller
400 g god hvid chokolade
støvet rosa kakaosmør
Fyld
160 g gold chokolade
1 dl piskefløde
1 nip salt
1 tsk lakridspulver
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladeskaller
Temperér chokolade og kakaosmør op. Fyld den tempererede chokolade i en By Ditte Julie chokoladeform, twist, og bank herefter overskydende chokolade ud af formen. Stil formen med chokoladeskallerne på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Fyld
Hak chokolade og kom den i en skål. Varm fløde op. Tilsæt salt og lakrids i fløden og hæld blandingen over chokoladen. Rør indtil chokoladen er opløst. Kom blandingen på en sprøjtepose og læg den på køl.
Fyld blandingen i chokoladeskallerne. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade – det kan være, at den skal varmes lidt op igen.
Stil chokoladerne på køl og bank dem herefter ud af formen.
Tips
Husk at pudse din form inden brug, så du får flotte blanke chokolade. Se min how to video for at se hvordan jeg gør.
Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.
Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.