Glutenfri kanelsnurrer
12 snurrer
Glutenfri
Snasket bagværk.. Min helt store go to og favorit i det søde køkken. Jeg kunne spise det hver dag.
Her er mit bud på glutenfri men stadig snasket bagværk – nemlig glutenfri kanelsnurre. Lav dem til hjemmebagte glutenfri kanelsnegle, hvis det er mere til snaskede snegle end snurrer.
Ingredienser
Dej
3 tsk loppefrøskaller (jeg har brugt dem af mærket Husk)
4 dl vand
2 dl mælk
50 g smør
25 g gær
200 g havremel
250 g fuldkornsrismel
50 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
Remonce
125 g smør, blødt
125 g brun farin
1 spsk kanel
1 æg, str. M/L sammenpisket
Fremgangsmåde Udskriv
Dej
Rør loppefrøskaller og vand godt sammen i en skål. Lad stå i 10-15 minutter til det bliver en gelé lignende masse.
Varm mælk og smør op i til det er lillefingervarmt. Rør gær ud heri. Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt. Tilsæt æg og ælt dejen godt sammen.
Remonce
Bland smør, sukker og kanel godt.
Udrul dejen ud (40 x 60 cm) på et bord med rigeligt fuldkornsrismel – det er vigtigt med rigeligt mel, da en glutenfri dej er porøs. Smør remonce ud på hele dejen. Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Pres let de 3 lag sammen med hænderne. Skær dejen ud i ca. 2 cm brede strimler og tvist dem. Bind en lille “knude” og placér dem i to silikoneforme fra By Ditte Julie eller på to bageplader beklædt med en bagemåtter fra By Ditte Julie eller bagepapir. Det kan være en fordel at binde “knuden” mens dejen ligger på bordpladen.
Se evt. videoen her for tips.
Lad dem efterhæve i ca. 2 timer. Pensl snurrerne med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.