Glutenfri linser

6 linser
Glutenfri

Linser er et af mine allerstærkeste kageminder. Cremelinser var nemlig min højtelskede og savnede morfars yndlingskage, når vi sammen gik til bageren.

Bagerfavoritten har derfor en hel særlig plads i mit hjerte. Og så er sprød mørdej og vaniljecreme bare lækkert!

Jeg er derfor også så utrolig glad for at være lykkedes med en glutenfri linse.

Ingredienser

Mørdej

120 g flormelis
200 g fuldkorns rismel
80 g majsmel
20 g majsstivelse
150 g smør, blødt
4 æggeblommer

Vaniljecreme

4 æggeblommer
2 tsk vaniljepulver
40 g lyst rørsukker
40 g maizena
4 dl sødmælk

I øvrigt

solbærstøv
passionsfrugtstøv
matchastøv
hindbærstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Bland flormelis og diverse mel. Kom herefter melblandingen op i en stor skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og kom den på køl i minimum 30 minutter.

2
Vaniljecreme

Rør æggeblommer, vanilje, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, mens du pisker konstant i gryden. Tag cremen af varmen og kom cremen i en frysepose eller en sprøjtepose og sæt på køl til cremen er kølet helt af. Se hvordan vaniljecremen laves her.

3
I øvrigt

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og fordel den i 6 små tærteforme (9 cm i diameter). Udstik ligeledes 6 mørdejslåg, der passer til formene. Fordel vaniljecremen i de små tærter. Pensl kanterne med en smule vand og placér lågene herpå. Bag linserne ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter.

Lad linserne køle en smule før de befries fra tærteformene.

Drys med støv.