Græskarsnegle

9-12 snegle

Mhm… friskbagte græskarsnegle til eftermiddagskaffen.

Disse snegle er bagt med græskarpuré for at give en dejlig svampet og sød hjemmelavet snegl.

Der er selvfølgelig også både marcipan og remonce i disse højsnegle, så de bliver dejligt snaskede.

Ingredienser

Dej

25 g gær
1 dl sødmælk
50 g smør
150 g færdiglavet græskarpuré
1 dl neutral yoghurt
2 tsk lyst rørsukker
1 tsk cake factor
2 æg
450-550 g mel
1 nip salt
smagsneutral olie

Remonce

120 g smør
120 g brun farin elelr lyst rørsukker

I øvrigt

120 g ren rå marcipan
lyst rørsukker

Ostefrosting

70 g smør, blødt
100 g flormelis
1 tsk vanilje pasta
0,5 økologisk appelsin, skallen heraf
200 g neutral flødeost

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smuldr gær i en skål. Lun mælk i en gryde til den er lillefingervarm. Kom smør i den lune mælk og lad det smelte. Når smørret er smeltet kommes blandingen i skålen med gær. Opløs gæren heri. Tilsæt puré, yoghurt, sukker, cake factor og æg og rør kort. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt i 5-10 minutter. Tilsæt salt og ælt i yderligere 5 minutter.

Kom en smule olie på hænderne og på bordet. Spænd dejen op ved at folde dejen ind under sig selv, så der formes en kugle. Kom dejen tilbage i skålen. Spænd husholdningsfilm over skålen (så dannes der drivhuseffekt og dejen holdes fugtig). Kom herefter et rent viskestykke over. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

2
Remonce

Rør ingredienser sammen til en blød remonce.

3
I øvrigt

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen. Riv marcipan ud over dejen. Rul dejen stramt sammen på den lange led. Børst den overskydende mel væk, mens du ruller. Skær herefter 9-12 snegle á 3-5 cms tykkelse og placér dem i to silikoneforme fra By Ditte Julie på en bageplade. For at bevare remoncen inde i sneglen foldes et par centimeter af enden af dejen ind under sneglen. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Drys med en smule rørsukker. Bag sneglene i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 16-18 minutter.

4
Ostefrosting

Pisk smør, flormelis og vaniljepasta til en hvid og luftig masse. Rør flødeosten i smørblandingen.

Befri sneglene fra kageringene. Lad dem køle en smule og smør frosting på toppen af hver.

Tips

Jeg har brugt græskarpuré, som er købt færdiglavet. Du kan også sagtens lave din egen puré, hvis du hellere vil det. Skær græskar i tern og kog dem i vand. Når ternene er kogt møre blendes de til en fin puré. Du skal bruge ca. 0,5 græskar til 150 g færdig puré.

Hvis ikke du har små silikoneforme, så kan du komme bage dem i en stor silikonform fra By Ditte Julie. Bag istedet “kagen” med snegle i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-22 minutter. Du kan også bage dem i små  kageringe (8-9 cm i diameter) på 2 bageplader beklædt med bagepapir.