Gulerodskage m. vaniljefrosting og appelsinsirup

8-10 personer

En klassisk hverdagskage med masser af smag og varme.

Jeg elsker en simpel klassiker som denne gulerodskage med masser af frosting på toppen.

Ingredienser

Gulerodskage

4 æg, str. M/L
200 g lyst rørsukker
100 g brun farin
2,5 dl solsikkeolie
300 g hvedemel
1 nip salt
1,5 tsk cake factor
1 økologisk appelsin, skallen og saften heraf
3 gulerødder
50 g ren rå marcipan

Vaniljefrosting

200 g smør, blødt
200 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
200 g flødeost

Appelsinsirup

4 økologiske appelsiner
75 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 citron, saften heraf

I øvrigt

gulerødder
timian

Fremgangsmåde Udskriv

1
Gulerodskage

Pisk æg, rørsukker og brun farin sammen til en luftig og lys masse. Pisk solsikkeolie i æggemassen lidt efter lidt. Sigt alle de tørre ingredienser op i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Riv gulerødder og vend dem i dejen. Vend herefter appelsinsaft og -skal i dejen sammen med revet marcipan. Hæld dejen op i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Bag gulerodskagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle af i formen.

2
Vaniljefrosting

Pisk smør, flormelis og vaniljepasta til en hvid og luftig masse. Rør flødeosten i smørblandingen.

3
Appelsinsirup

Skær en hel appelsin i stykker med skræl på. Fjern skræl fra de resterende appelsiner og skær den ud i stykker. Kom herefter sukker, vaniljepasta, citronsaft og appelsiner i en gryde og lade det koge under låg i 10 minutter.  Sigt siruppen igennem en fintmasket sigte og et klæde. Hæld den sigtede sirup tilbage i gryden og lad det reducere til halv størrelse. Sæt herefter på køl.

4
I øvrigt

Smør frosting på gulerodskagen og top med revet gulerod, timian og hæld til sidst siruppen på kagen.