Hindbærsnitte-kage

8-10 personer

Her er opskriften på en virkelig lækker og super nem hindbærsnitte-kage.

Kagen her er oplagt til børnefødselsdagen, til at have med på arbejdet og dele ud eller klassens time.

Opskriften er inspireret af klassiske hindbærsnitter fra bager-vinduet.

Ingredienser

Mørdej

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Hindbærkage

100 g smør, blødt
100 g lyst røsukker
2 æg, str. M/L
50 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g ren rå marcipan
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1 nip havsalt
100 g hindbærmarmelade

Glasur

150 g flormelis
1 spsk citronsaft
1 spsk vand
lys rosa pastafarve

I øvrigt

frysetørrede hindbærstykker
hindbærstøv
rød skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

2
Hindbærmazarinkage

Ælt smør og sukker godt sammen. Ælt æg i massen et ad gangen. Rør godt mellem hver. Sigt mel og bagepulver ned i massen og vend sammen. Riv marcipan i massen og tilsæt også citron, salt og marmelade. Vend det hele godt sammen.

Rul mørdejen ud i 4 mm tykkelse og udstik to cirkler på 18 cm i diameter evt. med en justerbar kagering. Placér en justerbar kagering (18 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir eller en airmåtte. Placér en mørdejscirkel heri. Fordel hindbærmazarinmassen over mørdejen. Placér den anden mørdejscirkel herpå. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad kagen køle før den befries fra kageringen.

3
Glasur

Rør alle ingredienser godt sammen. Fordel glasuren over den afkølede kage med en ske.

4
I øvrigt

Pynt tærten med frysetørrede hindbærstykker, støv og skovsyre.