






Hindbærsnitte-kage
8-10 personer
Her er opskriften på en virkelig lækker og super nem hindbærsnitte-kage.
Kagen her er oplagt til børnefødselsdagen, til at have med på arbejdet og dele ud eller klassens time.
Opskriften er inspireret af klassiske hindbærsnitter fra bager-vinduet.
Ingredienser
Mørdej
60 g flormelis
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Hindbærkage
100 g smør, blødt
100 g lyst røsukker
2 æg, str. M/L
50 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g ren rå marcipan
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1 nip havsalt
100 g hindbærmarmelade
Glasur
150 g flormelis
1 spsk citronsaft
1 spsk vand
lys rosa pastafarve
I øvrigt
frysetørrede hindbærstykker
hindbærstøv
rød skovsyre
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.
Hindbærmazarinkage
Ælt smør og sukker godt sammen. Ælt æg i massen et ad gangen. Rør godt mellem hver. Sigt mel og bagepulver ned i massen og vend sammen. Riv marcipan i massen og tilsæt også citron, salt og marmelade. Vend det hele godt sammen.
Rul mørdejen ud i 4 mm tykkelse og udstik to cirkler på 18 cm i diameter evt. med en justerbar kagering. Placér en justerbar kagering (18 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir eller en airmåtte. Placér en mørdejscirkel heri. Fordel hindbærmazarinmassen over mørdejen. Placér den anden mørdejscirkel herpå. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad kagen køle før den befries fra kageringen.
Glasur
Rør alle ingredienser godt sammen. Fordel glasuren over den afkølede kage med en ske.
I øvrigt
Pynt tærten med frysetørrede hindbærstykker, støv og skovsyre.