Hindbærtærte med hjemmelavet marmelade

6-8 personer

En helt klassisk tærte med hindbærmarmelade og mazarin.

Denne tærte er holdt hel simpel, men smager ikke mindre godt af den grund. Tærten er super nem at lave og kræver ikke lang forberedelses tid, til gengæld smager den himmelsk af forår, sol og lyse nætter.

Ingredienser

Mørdej

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

MAZARIN

75 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
75 g ren rå marcipan
1 æg
1 nip salt
3 spsk hindbærmarmelade

Glasur

150 g flormelis
1 spsk citronsaft
1 spsk vand
lys rosa pastafarve

I øvrigt

frysetørrede hindbærstykker
hindbærstøv
rød skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

2
MAZARIN

Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Vend salt i mazarinmassen.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom mørdejen i rund tærteform fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Fyld mazarinen i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 15 minutter minutter. Fordel straks marmelade over tærten og kom tærten retur i ovnen og bag i yderligere 5-10 minutter. Lad tærten køle en smule i formen. Befri tærten mens den stadig er lun.

3
Glasur

Rør alle ingredienser godt sammen. Fordel glasuren over den afkølede tærte med en ske.

4
I øvrigt

Pynt tærten med frysetørrede hindbærstykker, støv og skovsyre.