Hindbærtærte med hjemmelavet marmelade
6-8 personer
En helt klassisk tærte med hindbærmarmelade og mazarin.
Denne tærte er holdt hel simpel, men smager ikke mindre godt af den grund. Tærten er super nem at lave og kræver ikke lang forberedelses tid, til gengæld smager den himmelsk af forår, sol og lyse nætter.
Ingredienser
Mørdej
60 g flormelis
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
MAZARIN
75 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
75 g ren rå marcipan
1 æg
1 nip salt
3 spsk hindbærmarmelade
Glasur
150 g flormelis
1 spsk citronsaft
1 spsk vand
lys rosa pastafarve
I øvrigt
frysetørrede hindbærstykker
hindbærstøv
rød skovsyre
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.
MAZARIN
Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Vend salt i mazarinmassen.
Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom mørdejen i rund tærteform fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Fyld mazarinen i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 15 minutter minutter. Fordel straks marmelade over tærten og kom tærten retur i ovnen og bag i yderligere 5-10 minutter. Lad tærten køle en smule i formen. Befri tærten mens den stadig er lun.
Glasur
Rør alle ingredienser godt sammen. Fordel glasuren over den afkølede tærte med en ske.
I øvrigt
Pynt tærten med frysetørrede hindbærstykker, støv og skovsyre.