Hjemmebagte kammerjunker

2 glas kammerjunker

Den ultimative sommerdessert må for langt de fleste være en skål koldskål med sprøde, smørbagte kammerjunker. Det er bare SOMMER.

Bag dine egne kammerjunker – det er super nemt, men smager altså lige lidt bedre. Lav en stor portion så du har til en masse desserter over sommeren.

Ingredienser

Kammerjunker

125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g lyst rørsukker
1/2 tsk vaniljepulver
1 knivspids kardemomme
50 g smør, blødt
1 æg, str S/M
1 nip havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kammerjunker

Sigt mel og bagepulver i en skål og tilsæt sukker, vanilje og kardemomme. Ælt smør ind i melblandingen. Tilsæt æg og ælt det godt sammen med salt. Tril ca. 45 små kugler af dej og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad dem køle af og halver dem herefter på midten. Bag dem yderligere ved 150 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad dem køle og opbevar dem tørt.

Tips

Servér med hjemmelavet koldskål. Jeg har tidligere lavet denne opskrift op citronkoldskål, rabarberkoldskål eller denne klassiske udgave toppet med jordbærsirup.