Hjemmelavede Toffifee

9 stykker

Den klassiske karamel med nougat som vi nok alle kender fra supermarkedets hylder – Toffifee.

Her er mit bud på en hjemmelavet én af slagsen. Chokoladerskaller med karamel og nougat og selvfølgelig en hel hasselnød i midten.

Ingredienser

Chokoladeskaller

100 g gold chokolade

Karamel

100 g lyst rørsukker
1 dl piskefløde
10 g smør, koldt
1 nip havsalt

I Øvrigt

9 hasselnødder uden hinde
100 g hasselnødnougat
9 chokoladeknapper, mælkechokolade 41%
bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i en By Ditte Julie silikoneform og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl.

2
Karamel

Smelt sukker på en pande til en karamel. Varm fløde langsomt op i en gryde og tilsæt den varme karamel. Tilsæt koldt smør og salt og rør godt. Brug en stavblender og blend den til en homogen karamel. Kom karamellen på en sprøjtepose og lad den køle.

3
I Øvrigt

Fyld chokoladeskallerne halvt op med karamel. Placér en hasselnød i hver. Smelt nougat forsigtigt i en gryde eller i en mikroovn. Hæld i en sprøjtepose og lad køle kort. Fyld chokoladeskallerne med nougat. Stil formen på køl.

Befri chokoladerne fra formen når nougaten har sat sig. Placér en chokoladeknap på hver og pynt med guld.

Tips

Jeg har valgt at lave disse hjemmelavede Toffifee helt klassisk med gold chokolade og hasselnødnougat, men jeg er sikker på, at de også ville være super lækre med mælkechokolade og mandelnougat.

Jeg synes, at min nye By Ditte Julie silikoneform passer perfekt til at lave disse i, men du kan som altid bruge lige den form, du har lyst til eller har derhjemme.

Hvis ikke du når at spise de alle sammen på første dag, så kan de sagtens holde sig i op til 14 dage i køleskabet.