Hjemmelavet Stracciatella

6 portioner
Glutenfri

Hjemmelavet is behøver hverken at være et stort projekt eller at du har en ismaskine.

Denne vaniljeis med chokoladesauce er nemlig let at lave helt uden ismaskine.

Jeg elsker at servere isdesserter efter en god middag, da de kan forberedes i god tid og være klar til gæsterne.

Ingredienser

Chokoladesauce

70 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde

Vaniljeis

4 tsk vaniljepasta
2 dl lyst rørsukker
12 past. æggeblommer
8 dl piskefløde

I øvrigt

200 g god chokolade (jeg har brugt mørk, mælk, hvid og gold)
chokoladesnirkler
chokoladeperler
citronmelisse

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladesauce

Hak chokolade og kom i en høj kande. Varm fløde op i en gryde og hæld over chokoladen. Rør til chokoladen er opløst. Lad køle på køkkenbordet.

2
Vaniljeis

Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps i ca. 7-10 minutter. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend ligeså forsigtigt i æggesnapsen. Fordel ismassen i 6 serveringsskåle (15 cm i diameter) fra By Ditte Julie.

Fordel den afkølede chokoladesauce over de 6 skåle med is. Brug en madpind eller lignende til at skabe en marmoreret effekt i isdesserterne. Stil dem på frys i minimum 2-3 timer.

3
I øvrigt

Hak chokolade mellemgroft. Pynt isdesserterne med hakket chokolade, chokoladesnirkler, chokoladekugler og citronmelisse.