Højsnegle m. æble
8-10 snegle
Hjemmebagte snegle med en masse fyld smager bare himmelsk.
Disse højsnegle er bagt med en masse remonce, marcipan og æbler.
Når du bager højsnegle frem for almindelige snegle kan du gemme langt mere fyld end ellers – og det kan jeg godt lide!
Ingredienser
Dej
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk salt
2 spsk olie, olivenolie eller smagsneutralt olie
Remonce
150 g smør, blødt
150 g brun farin
2 tsk stødt kanel
1 spsk mørk sirup
I øvrigt
100 g ren rå marcipan
1 æble m. skræl
1 æg til pensling
Fremgangsmåde Udskriv
Dej
Smelt smør i en gryde og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælk. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål. Opløs gær heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Tilsæt mel (start med 500 g) lidt efter lidt mælkeblandingen, til du har en blank og glat dej. Når dejen har æltet i 5-10 minutter tilsættes salt. Ælt dejen i yderligere 5 minutter.
Kom olie på hænderne og på bordet. Spænd dejen op ved at folde dejen ind under sig selv, så der formes en kugle. Kom dejen tilbage i skålen. Spænd husholdningsfilm over skålen (så dannes der drivhuseffekt og dejen holdes fugtig). Kom herefter et rent viskestykke over. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
Remonce
Rør alle ingredienser sammen til en blød remonce.
I øvrigt
Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen. Riv marcipan og æble ud over dejen. Rul dejen stramt sammen på den lange led. Børst den overskydende mel væk, mens du ruller. Skær herefter 8-10 snegle á 3-5 cms tykkelse og placér dem i to silikoneforme fra By Ditte Julie på en bageplade. For at bevare remoncen inde i sneglen foldes et par centimeter af enden af dejen ind under sneglen. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag sneglene i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 16-18 minutter. Lad dem køle kort og befri dem fra formen.
Tips
Hvis ikke du har små silikoneforme, så kan du komme bage dem i en stor silikonform fra By Ditte Julie. Bag istedet “kagen” med snegle i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-22 minutter. Du kan også bage dem i små kageringe (8-9 cm i diameter) på 2 bageplader beklædt med bagepapir.