Højsnegle m. rabarber og ruby chokolade

9 højsnegle

Højsnegle med rabarber er absolut en af mine favoritter inden for bagværk.

Den bløde gærdej fyldt med hvede og kardemomme smager i sig selv helt fantastisk. Rabarbersneglen omkranser selvsagt stykker af rabarber (fra min egen have), masser af remonce, marcipan og ruby chokolade.

Jeg er særligt glad for højsnegle, da de rummer langt mere smag og fyld end almindelige snegle.

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
2 tsk stødt kardemomme
1 tsk salt
500-600 g hvedemel

Remonce

150 g smør, blødt
150 g lyst rørsukker

I øvrigt

100 g ren rå marcipan
100 g ruby chokolade
150 g rabarber
1 æg til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen for sig, og tilsæt det lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 min – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Gør remoncen klar imens.

2
Remonce

Rør begge ingredienserne sammen til en blød remonce.

3
I øvrigt

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen og drys revet marcipan ud jævnt. Hak chokolade i grove stykker og drys chokoladen ud jævnt. Skær rabarberne i små mundrette stykker og drys også rabarberne ud jævnt. Rul dejen stramt sammen på den lange led, og skær 8-10 snegle á 7 cm tykkelse. Placer dem i to silikoneforme fra By Ditte Julie på en bageplade beklædt med en bagemåtte fra By Ditte Julie eller bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 16-18 min. Nyd sneglene lune, eller lad dem køle af på en bagerist.

Pynt med flormelis, chokolade, glasur eller noget helt andet.

Tips

Hvis du opbevarer sneglene i en lufttæt beholder, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager allerbedst friskbagte.

Hvis ikke du har små silikoneforme, så kan du komme bage dem i en stor silikonform fra By Ditte Julie. Bag istedet “kagen” med snegle i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-22 minutter. Du kan også bage dem i små  kageringe (8-9 cm i diameter) på 2 bageplader beklædt med bagepapir.