Honningkagedej

Dette er virkelig en juleklassiker, må man sige. Det er nemt og sjovt for børnene at være med, de smager godt og de er super søde og fine på julegodte bordet.

Jeg har brugt denne opskrift på honning”hjerter”. Det smarte ved denne dej er, at den har godt af at stå i nogle uger før den udstikkes til fine små kager. Så du kan lave dejen, når du har tid, og så er den klar til den helt store julebagning.

God fornøjelse og glædelig jul!

Ingredienser

HONNINGDEJ

250 g honning
250 g kage hvedemel eller alm. hvedemel

SIRUPSDEJ

250 g lys eller mørk sirup (kan også blandes)
250 g kage hvedemel eller alm. hvedemel

DEJ

1 tsk hjortetaksalt
2 æggeblommer
1 tsk potaske
2 spsk koldt vand
1,5 tsk cake factor

Fremgangsmåde Udskriv

1
HONNINGDEJ OG SIRUPSDEJ

Varm honning op i en lille gryde til 35-40 grader. Hæld den flydende honning i en røreskål og ælt det godt sammen med melet. Brug fladpiskeren med silikonekant til at ælte dejen med. Hæld dejen i en tætsluttende bøtte og placér den et lunt sted. Gør det samme med sirupsdejen. Begge portioner skal trække i minimum 48 timer – gerne endnu længere. De kan stå op til en hel måned, før du bruger dem.

2
DEJ

Rør hjortetakssalt op med æggeblommer i en skål. Rør potaske sammen med vand i en anden skål. Smuldr de to dej-blandinger (honnings- og sirupsdej) ned i en røreskål, tilføj æggeblandingen og potaskeblandingen samt krydderi og kør dejen godt igennem på røremaskinen med fladpiskeren. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen igennem. Rul dejen ud i 0,5 cm tykkelse og udstik de ønskede forme. Bag dine honning-/sirupskager ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter alt efter størrelsen.