Honning”hjerter”

20-25 kager

Årh mere jul bliver det ikke end klassiske honninghjerter.

Duften af honning og sirupdej der spreder sig i hele julehytten er noget af det allerbedste ved julen, hvis I spørger mig.

Honninghjerter kan laves i alverdens former alt efter om de skal pynte i vinduet i snor, på julegaverne eller blot skal nydes.

Ingredienser

Honningdej

250 g honning
250 g kage hvedemel eller alm. hvedemel

Sirupsdej

250 g lys eller mørk sirup (kan også blandes)
250 g kage hvedemel eller alm. hvedemel

Dej

1 tsk hjortetaksalt
2 æggeblommer
1 tsk potaske
2 spsk koldt vand
1,5 tsk cake factor

I øvrigt

200 g mørk chokolade
glansbilleder

Fremgangsmåde Udskriv

1
Honningdej og sirupsdej

Varm honning op i en lille gryde til 35-40 grader. Hæld den flydende honning i en røreskål og ælt det godt sammen med melet. Brug fladpiskeren med silikonekant til at ælte dejen med. Hæld dejen i en tætsluttende bøtte og placér den et lunt sted. Gør det samme med sirupsdejen. Begge portioner skal trække i minimum 48 timer – gerne endnu længere. De kan stå op til en hel måned, før du bruger dem.

2
Dej

Rør hjortetakssalt op med æggeblommer i en skål. Rør potaske sammen med vand i en anden skål. Smuldr de to dej-blandinger (honnings- og sirupsdej) ned i en røreskål, tilføj æggeblandingen og potaskeblandingen samt krydderi og kør dejen godt igennem på røremaskinen med fladpiskeren. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt dejen igennem. Rul dejen ud i 0,5 cm tykkelse og udstik de ønskede forme. Bag dine honning-/sirupskager ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter alt efter størrelsen.

Lad kagerne køle af, inden du pynter dem.

3
I øvrigt

Smelt chokolade og dyp honningkagerne heri. Dekorér kagerne med glansbilleder.

Se evt. denne video, hvor jeg laver honning”hjerter” selv.