Hyldeblomst-hindbærkage

12-15 personer

En super elegant moussekage i de smukkeste nuancer.

Kagen har det perfekte sammenspil mellem en let syrlig og frisk hindbærcreme og en sød og blød hyldeblomstmousse.

Jeg har valgt at pynte denne sommerkage lidt ekstra med både velvet spray og flerfarvet glaze. Skru ned for pynten, hvis tiden i køkkenet skal være kortere og skru ekstra op, hvis kagen fx skal bruges som en bryllupskage.

Ingredienser

Cookiebund

120 g mandler
100 g god ruby chokolade
100 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g lyst rørsukker
100 g smør, blødt

Hindbærcreme

2 blade husblas
200 g hindbær
, friske eller frosne
2 spsk lyst rørsukker
1 citron, saften heraf
1 tsk majsstivelse
1 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M
/L
20 g koldt smør

Hyldeblomstmousse

3 blade husblas
2 dl hyldeblomstsaft
1 lime, saften heraf
1 dl creme fraiche, 18 %
2 dl piskefløde

I øvrigt

1/2 portion glaze (af grundopskrift på glaze)
velvet spray
rosenblade
chokoladekugler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Cookiebund

Hak mandler mellemfint i en minihakker. Hak chokolade i mindre stykker. Ælt mandler og chokolade sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet dej. Pres dejen helt ud til kanten i en kagering (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad den køle af i formen. Befri cookiebunden fra formen. Rengør formen, klip et stykke kageplast og læg det ned langs kanten af formen. Læg cookiebunden i formen igen.

2
Hindbærcreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kog hindbær, sukker og citronsaft op til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i hindbærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 minutter. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen. Lad cremen svale, til den er håndvarm, og fordel den hen over cookiebunden. Glat overfladen ved at banke den roligt i bordet. Sæt kagen på køl i 1 time til hindbærcremen har sat sig.

3
Hyldeblomstmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Varm hyldeblomstsaften op sammen med limesaft. Lad det gerne simre i 5-10 minutter.  Tag det af varmen og rør den udblødte husblas heri. Lad det svale lidt. Rør creme fraichen sammen med hyldeblomstlagen. Pisk fløde til en letpisket flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med hyldeblomstsaften.

4
Samling

Hæld hyldeblomstmoussen i en rund silikoneform (22 cm i diameter). Vend herefter bunden med hindbærcreme ned i moussen, så cremen vender nedad. Pres forsigtig bunden let, så bunden er dækket med mousse. Stil kagen på frys i mindst 3 timer eller natten over.

Hvis ikke du har en silikoneform, kan du brug en kagering eller springform. Udvid kageringen med bund og creme (22 cm i diameter) og placer et stykke kageplast langs kanten. Hæld herefter moussen over kagen og glat overfladen ud. Stil kagen på frys i mindst 3 timer gerne natten over.

5
I øvrigt

Befri kagen fra formen og spray halvdelen af kagen med velvet spray og glaze den anden halvdel. Pynt kagen.