Indbagt pæretærte
8-10 personer
En indbagt pæretærte med mørdej og mazarin.
En klassisk efterårstærte med et overraskende indre, hvor de halve pærer kommer til syne, når man skærer i den.
Ingredienser
Mørdej
90 g flormelis
225 g kage hvedemel
110 g smør, blødt
2 tsk vaniljepulver
3 æggeblommer
Mazarin
150 g ren rå marcipan
110 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
2 æg, str. M/L
1,5 limefrugt, saften heraf
1 nip havsalt
I øvrigt
4 pærer, friske
flormelis
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i minimum 30 minutter.
Mazarin
Ælt marcipan, sukker og smør. Tilsæt æg, limesaft og salt og ælt godt ind i mazarinen.
I øvrigt
Halvér pærerne og fjern kernehuset.
Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Kom dejen i en tærteform fra By Ditte Julie (24 cm i diameter). Smør mazarinen ud i den ubagte tærte. Fordel de halve pærer over mazarinen og tryk dem forsigtigt ned i mazarinen. Saml resten af mørdejen og udrul i 2 mm tykkelse og kom den over tærten. Pensl evt. med lidt vand langs kanten, så mørdejen hæftes fast. Bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Lad tærten køle i formen. Befri forsigtigt tærten fra formen og drys med flormelis.