Indbagt pæretærte

8-10 personer

En indbagt pæretærte med mørdej og mazarin.

En klassisk efterårstærte med et overraskende indre, hvor de halve pærer kommer til syne, når man skærer i den.

Ingredienser

Mørdej

90 g flormelis
225 g kage hvedemel
110 g smør, blødt
2 tsk vaniljepulver
3 æggeblommer

Mazarin

150 g ren rå marcipan
110 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
2 æg, str. M/L
1,5 limefrugt, saften heraf
1 nip havsalt

I øvrigt

4 pærer, friske
flormelis

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i minimum 30 minutter.

2
Mazarin

Ælt marcipan, sukker og smør. Tilsæt æg, limesaft og salt og ælt godt ind i mazarinen.

3
I øvrigt

Halvér pærerne og fjern kernehuset.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Kom dejen i en tærteform fra By Ditte Julie (24 cm i diameter). Smør mazarinen ud i den ubagte tærte. Fordel de halve pærer over mazarinen og tryk dem forsigtigt ned i mazarinen. Saml resten af mørdejen og udrul i 2 mm tykkelse og kom den over tærten. Pensl evt. med lidt vand langs kanten, så mørdejen hæftes fast. Bag tærten ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Lad tærten køle i formen. Befri forsigtigt tærten fra formen og drys med flormelis.