


Jordbærtærte med mousse
8-10 personer
Jeg elsker et godt stykke jordbærtærte.
Jeg har givet denne jordbærtærte et nyt udtryk, med en jordbærmousse på toppen i stedet for den klassiske creme og friske jordbær.
Ingredienser
Mørdej
150 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Jordbærmousse
2 blade husblas
200 g jordbær
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
1/2 citron, saften heraf
10 hele peberkorn
1,5 dl piskefløde
Mazarinfyld
100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
1/2 citron, saften heraf
I øvrigt
friske jordbær
mynte
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Smuldr mel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.
Jordbærmousse
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld vaniljepasta, sukker, jordbær, citronsaft og peberkorn op i en lille gryde. Varm langsomt op under låg. Bring i kog til sukkeret er opløst. Sigt kompotten så der kun er saften er tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme jordbærsaft og lad den svale til den er lunt. Kassér jordbærrene. Pisk i fløde til en let flødeskum. Vend flødeskummen i den lune jordbærlage ad tre omgange. Hæld jordbærmoussen op i en firkantet indsatsform fra By Ditte Julie (17 x 17 cm). Stil den på frost i minimum 3 timer.
Mazarinfyld
Ælt marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne. Der må ikke være marcipanklumper. Rør æg i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen.
Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2 mm tykkelse på et bord let drysset med mel. Kom dejen i en firkantet tærteform fra By Ditte Julie. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag den ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad tærten køle af i formen.
I øvrigt
Befri tærten og moussen fra formene og placér moussen på den afkølede mazarintærte. Pynt til sidst med jordbær og mynteblade.
Tips
- Mørdej er bare allerbedst på serveringsdagen. Dog kan du sagtens lave din mørdej klar et par dage i forvejen. Du kan opbevare den ubagte mørdej i en frysepose i køleskabet. Så skal den kun udrulles og bages på serveringsdagen.