Julekarameller
12-14 karameller
Jeg har lavet de herligste julekarameller med kirsebærkaramel og saltkaramel.
Det er super nemt at lave sine egne karameller, det kræver blot at du rammer de rette temperaturer.
Ingredienser
AMARENAKIRSEBÆR-KARAMEL
65 g brun farin
125 ml piskefløde
35 g glukosesirup
1 nip havsalt
30 g god mørk chokolade
1 spsk kirsebærsirup (lage fra amarenakirsebær)
KRYDRET SALTKARAMEL
65 g lyst rørsukker
125 ml piskefløde
35 g glukosesirup
2 nip havsalt
50 g god gold chokolade
1 tsk vaniljepasta
1 nip cake factor
I ØVRIGT
guldstøv
bladguld
Fremgangsmåde Udskriv
AMARENAKIRSEBÆR-KARAMEL
Bring sukker, fløde, glukosesirup og salt i kog. Lad det koge til det tykner og bliver gyldent. Tilsæt chokolade og kirsebærsirup. Lad karamellen koge videre til den rammer 120 grader. Rør i karamellen undervejs. Hæld karamellen i en aflang By Ditte Julie indsatsform og stil den på køl i 2-3 timer.
KRYDRET SALTKARAMEL
Bring sukker, fløde, glukosesirup og salt i kog. Lad det koge til det tykner og bliver gyldent. Tilsæt chokolade, vanilje og cake factor. Lad karamellen koge videre til den rammer 120 grader. Rør i karamellen undervejs. Hæld karamellen i en aflang By Ditte Julie indsatsform og stil den på køl i 2-3 timer på køl.
I ØVRIGT
Stil karamellerne på frys i 15-20 minutter før du skærer dem til. Befri hver karamel fra silikoneformene. Brug en skarp kniv til at skære stave af karamellerne. Dyp evt. kniven i en kande med kogende vand inden du skærer. Skær 12-14 stave af hver karamel. Saml to af hver karamel. Pres dem let sammen og stil på køl i ca. 15 minutter.
Drys med guld.