Julekonfektbarer

10 barer
Glutenfri

Jeg har lavet helt klassiske konfektbarer med marcipan, nougat og chokolade.

Jeg har pyntet med hyggeligt julekrymmel.

Ingredienser

Grønne chokoladeskaller

150 g god hvid chokolade
grøn kakaosmør (Power Flower)

Gold chokoladeskaller

150 g god gold chokolade

Ganache

75 g god mælkechokolade
50 g hasselnøddenougat
1 dl piskefløde
1 nip havsalt

Marcipan

75 g ren rå marcipan
1 nip havsalt

I øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Grønne chokoladeskaller

Temperér chokolade og kakaosmør. Fyld fem skaller i en By Ditte Jule chokoladeform, lille, med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Gold chokoladeskaller

Temperér chokolade. Fyld fem skaller i en By Ditte Jule chokoladeform, lille, med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

3
Ganache

Hak chokolade groft og kom den i en kande. Varm nougat, fløde og salt op i en tykbundet gryde. Rør til nougaten er opløst. Hæld den varme flødeblanding over den hakkede chokolade og rør godt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

4
Marcipan

Ælt marcipan og salt godt sammen. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse. Skær 10 strimler, der passer til chokoladebarerne.

5
I øvrigt

Fyld chokoladeskallerne med ganache. Placér en strimmel marcipan i hver. Luk skallerne med overskydende chokolade. Stil formen på køl, til chokoladen har sat sig helt. Bank chokoladebarerne ud af formen. Pynt med guldstøv og krymmel.

Tips

  • Jeg har valgt, at lave fem af hver, for at skabe inspiration. Men du kan altid nøjes med at lave enten de grønne eller goldskallerne.