Julekugler med kirsebærskum

8 personer

Jeg har støbt jule flødeboller i små, runde silikoneforme.

Det kræver lidt ekstra snilde at støbe chokoladeskaller i silikoneforme, men det kan altså lykkes!

Se evt. min video om, hvordan du forbereder silikonen bedst muligt!

Ingredienser

KAKAOMØRDEJ

70 g kage hvedemel
10 g kakao
30 flormelis
40 g smør, blødt
1 æggeblommer
1 nip havsalt 

CHOKOLADESKALLER
KIRSEBÆRSKUM

100 g hvidt sukker
25 g kirsebærlage (lage fra amarena kirsebær)
1 tsk vaniljepulver
50 g glukosesirup
40 g vand
1 spsk amerana kirsebær sirup (siruppen fra glasset)
70 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker

TUILLES

30 g smør
30 g æggehvider
30 g lyst rørsukker
30 g kage hvedemel
solsikkeolie til pensling
guldspray

I ØVRIGT

Fremgangsmåde Udskriv

1
KAKAOMØRDEJ

Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

2
CHOKOLADESKALLER

Temperér chokolade og kakaosmør. Hæld den indfarvede chokolade i 8 silikonekugler fra By Ditte Julie. Ryst overskydende chokolade ud igen. Gem den overskydende chokolade til senere til at lukke flødebollerne med. Stil skallerne på køl i 30-60 minutter til de har sat sig.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Udstik bunde med en By Ditte Julie udstikker (4 cm i diameter). Placér bundene på en bageplade beklædt med bagepapir eller en airmåtte fra By Ditte Julie. Bag ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter.

3
Amarena kirsebærskum

Kog sukker, lage, glukosesirup, vaniljepasta og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose.

Sprøjt skummen ud i chokoladeskallerne og placér 3 amarena kirsebær i hver. Pres let og kom en smule mere skum i hver. Placér en mørdejs bund i hver. Temperér den overskydende chokolade og luk flødebollerne til. Skrap overskydende chokolade fra med en kagespartel. Stil dem på køl.

4
TUILLES

Smelt smør i en gryde. Bland sukker og mel i en skål. Tilsæt æggehvider til mel-sukkerblandingen og rør godt. Tilsæt herefter smør. Rør indtil alle klumper er opløst. Pensl en silikoneform med blade med olie. Smør dejen godt ud i formen med en kagespartel fra By Ditte Julie. Bag ved 175 grader varmluft i 7-9 minutter.

Befri bladene forsigtigt fra formen straks når den tages fra ovnen. Placér hvert blad i en lille kop eller lignende. Lad bladene blive kolde og “sætte sig” i koppen – på den måde skaber du liv i bladene. Spray tuilles bladene med guld.

5
I Øvrigt

Befri flødebolle-kuglerne fra deres form. Spray med velvetspray og placér på et serveringsfad. Pynt med tuilles blade. Kom dragerede hasselnødder i en pose sammen med en smule guld. Ryst godt og pynt med kuglerne.