Julekugler med kirsebærskum
8 personer
Jeg har støbt jule flødeboller i små, runde silikoneforme.
Det kræver lidt ekstra snilde at støbe chokoladeskaller i silikoneforme, men det kan altså lykkes!
Se evt. min video om, hvordan du forbereder silikonen bedst muligt!
Ingredienser
KAKAOMØRDEJ
70 g kage hvedemel
10 g kakao
30 flormelis
40 g smør, blødt
1 æggeblommer
1 nip havsalt
CHOKOLADESKALLER
300 g god mørk chokolade, 66%
KIRSEBÆRSKUM
100 g hvidt sukker
25 g kirsebærlage (lage fra amarena kirsebær)
1 tsk vaniljepulver
50 g glukosesirup
40 g vand
1 spsk amerana kirsebær sirup (siruppen fra glasset)
70 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
TUILLES
30 g smør
30 g æggehvider
30 g lyst rørsukker
30 g kage hvedemel
solsikkeolie til pensling
guldspray
I ØVRIGT
rød velsetspray
hindbær dragerede hasselnødder
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
KAKAOMØRDEJ
Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.
CHOKOLADESKALLER
Temperér chokolade og kakaosmør. Hæld den indfarvede chokolade i 8 silikonekugler fra By Ditte Julie. Ryst overskydende chokolade ud igen. Gem den overskydende chokolade til senere til at lukke flødebollerne med. Stil skallerne på køl i 30-60 minutter til de har sat sig.
Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Udstik bunde med en By Ditte Julie udstikker (4 cm i diameter). Placér bundene på en bageplade beklædt med bagepapir eller en airmåtte fra By Ditte Julie. Bag ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter.
Amarena kirsebærskum
Kog sukker, lage, glukosesirup, vaniljepasta og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk let æggehvider sammen med 1 spsk sukker til de skummer. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Kom skummen op i en sprøjtepose.
Sprøjt skummen ud i chokoladeskallerne og placér 3 amarena kirsebær i hver. Pres let og kom en smule mere skum i hver. Placér en mørdejs bund i hver. Temperér den overskydende chokolade og luk flødebollerne til. Skrap overskydende chokolade fra med en kagespartel. Stil dem på køl.
TUILLES
Smelt smør i en gryde. Bland sukker og mel i en skål. Tilsæt æggehvider til mel-sukkerblandingen og rør godt. Tilsæt herefter smør. Rør indtil alle klumper er opløst. Pensl en silikoneform med blade med olie. Smør dejen godt ud i formen med en kagespartel fra By Ditte Julie. Bag ved 175 grader varmluft i 7-9 minutter.
Befri bladene forsigtigt fra formen straks når den tages fra ovnen. Placér hvert blad i en lille kop eller lignende. Lad bladene blive kolde og “sætte sig” i koppen – på den måde skaber du liv i bladene. Spray tuilles bladene med guld.
I Øvrigt
Befri flødebolle-kuglerne fra deres form. Spray med velvetspray og placér på et serveringsfad. Pynt med tuilles blade. Kom dragerede hasselnødder i en pose sammen med en smule guld. Ryst godt og pynt med kuglerne.