Julesmåkager med saltet karamelganache og hasselnødder
18 småkager
De her julesmåkager med en karamel midte var lidt af et eksperiment, men det blev altså et super vellykket ét af slagsen!
De er simpelthent så utroligt nemme at lave disse småkager, men de smager himmelsk.
Konsistensen minder en smule om klassiske fedtebrød med en smuldrende krumme og i midten er der gjort plads til en blød og lækker salt karamelganache.
Ingredienser
Dej
200 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
50 g brun farin
1 tsk vaniljepasta
70 g mandelmel
250 g kage hvedemel
1 æg, str. M/L
1 nip havsalt
50 g hasselnødder med hinde
Saltet karamelganache
75 g god gold chokolade
75 g god mælkechokolade
1 dl piskefløde
1 nip havsalt
I øvrigt
god mørk chokolade
bladguld
Fremgangsmåde Udskriv
Dej
Rør smør, sukker og vanilje blødt – gerne på en røremaskine med en kagespartel. Tilsæt mel, æg og salt og fortsæt med at røre. Rær til massen er homogen.
Blend hasselnødder fint. Tril 18 lige store kugler. Tril dem i hasselnødder. Placér hver kugle på en bageplade beklædt med en airmåtte eller bagepapir. Tryk hver kugle en smule flat. Lav en fordybning i hver med en By Ditte Julie måleske (teske størrelse). Bag småkagerne ved 200 grader varmluft i 10 minutter.
Saltet karamelganache
Hak chokolade groft og kom i en kande. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen. Tilsæt salt og rør godt. Lad ganachen køle og kom herefter på en sprøjtepose.
Fyld fordybningen i hver småkage.
I Øvrigt
Pynt med chokolade og guld.