Juletærte med kirsebær og hasselnødder

6-8 personer

En klassisk tærte med smage fra julen til julens hyggelige eftermiddage indedøre.

Denne tærteopskrift består af varme og dybe julesmage fra chokolade, nougat, nødder og kirsebær.

Kast dig ud i en ekstrem lækker med simpel tærte og byd dine gæster på et stykke kirsebærtærte!

Ingredienser

KAKAOMØRDEJ

135 g kage hvedemel
15 g kakaopulver
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
1 nip havsalt 

KIRSEBÆRMOUSSE

1,5 blad husblas
200 g kirsebær uden sten
1 tsk vaniljepasta
1 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1,5 dl piskefløde

HASSELNØDDEFRANGIPAN

80 g hasselnødder med hinde
80 g lyst rørsukker
80 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
1 nip havsalt

I ØVRIGT

100 g hasselnødnougat
100 g god mørk chokolade
bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
KAKAOMØRDEJ

Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

2
KIRSEBÆRMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Halvér kirsebær og fjern stenene. Kom kirsebær, vanilje, sukker og citronskal og -saft i en gryde og bring i kog. Lad blandingen simre under låg i ca. 10 minutter. Sigt lagen over en finmasket si, så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud i den lune saft og lad den svale. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend flødeskum og den lune saft forsigtigt sammen. Hæld moussen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie. Stil moussen på frys i 4-5 timer. 

3
HASSELNØDDEFRANGIPAN

Blend nødder fint. Ælt sukker og smør. Tilsæt nødder og ælt igen. Tilsæt æg og salt og ælt til en homogen masse.  

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Kom dejen i en rund tærtering fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Smør frangipan ud i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad tærten køle i formen.

4
I ØVRIGT

Befri tærten fra formen og placér på et serveringsfad. Smelt nougat og smør udover tærten. Stil tærten på køl kort til nougaten har sat sig.

Befri kirsebærmoussen fra silikoneformen og placér på toppen af tærten. 

Temperér chokolade og hæld den ud på en marmorplade eller lignende. Smør chokoladen ud i et tyndt lag. Lad chokolade sætte sig næsten helt på pladen, dog skal chokoladen stadig være en smule blød i overfladen. Brug en chokoladespartel til at skubbe chokoladen frem. Brug det til at pynte på tærten sammen med guld.

Tips

  • Tærten er klar til servering efter ca. 1 time på køkkenbordet eller 2-3 timer i køleskabet. Så vil moussen nemlig være dejlig friske og blød ved servering.