Kaffedrømme m. chokolade og kirsebær

8 desserter
Glutenfri

Små smukke moussedesserter til julens fester.

Jeg ELSKER kirsebær og synes det hører julen så unægteligt til.

Kombinationen af hasselnødder, kirsebær, kaffe og chokolade minder mig om jul og smager himmelsk.

Ingredienser

Kirsebærcreme

75 g kirsebærpuré
25 g lyst rørsukker
½ citron, saften heraf
1 tsk majsstivelse
1 spsk vand
1 æggeblomme
1 æg, str. M/L

Hasselnøddebund m. kaffe

75 g hasselnødder
1,5 tsk instant kaffe
75 g æggehvider
140 g hvidt sukker

Chokolademousse m. kaffe

3 blade husblas
100 g god mælkechokolade
25 g god mørk chokolade
1 espresso shot, kaffe
1 past. æggeblomme
40 g lyst rørsukker
3,5 dl piskefløde

Glaze

2,5 blade husblas
110 g hvidt sukker
125 g sødmælk
120 g god hvid chokolade
125 g mirror glaze med guld glimmer
vinrød pastafarve

I øvrigt

chokoladepynt
frysetørret kirsebærstøv
rød skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kirsebærcreme

Kom kirsebærpuré, sukker og citronsaft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til sukkeret er smeltet. Opløs majsstivelse i vand og rør det sammen med æggeblomme og ægget. Tag kirsebærlagen af varmen og hæld den op i ægeblandingen. Rør det sammen og kom det tilbage i gryden. Varm det op imens du konstant pisker i det til det tykner. Når cremen er tyknet, tages det af varmen og hældes op i en aflang By Ditte Julie indsatsform. Sæt den på frys i minimum 3 timer.

2
Hasselnøddebund m. kaffe

Blend hasselnødder fint med instant kaffe. Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs. Vend forsigtigt nøddeblandingen i marengsen. Beklæd en bageplade med bagepapir. Placér en kagering (18 cm i diameter) og fyld dejen heri. Glat overfladen og bag bunden ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter.

3
Chokolademousse m. kaffe

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Smelt chokolade over et vandbad sammen med espresso. Pisk æggeblomme og sukker til en lys og luftig æggesnaps og kom den i chokolade blandingen. Varm ½ dl fløde op og rør den udblødte husblas heri. Vend den i massen. Pisk resten af fløden til en let flødeskum og vend den i chokolade blandingen.

4
Samling

Befri kirsebærindlægget fra silikoneformen. Udstik 8 små cirkler (3-4 cm i diameter) med en By Ditte Julie udstikker. Udstik ligeledes 8 små cirkler af hasselnøddebunden (3-4 cm i diameter). Fyld chokolademousse i små silikonekugler fra By Ditte Julie. Fyld så ca. halvdelen af formen er fyldt. Placér et kirsebær indlæg i midten af formen. Fyld chokolademousse over indlægget. Fyld op så der er ca. 1 cm tilbage til formens åbning. Placér hasselnøddebunde i midten af formene og pres let bunden ned i moussen. Glat overfladen og fjern overskydende mousse. Stil dem på frys natten over.

5
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld sukker og sødmælk op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme. Sukkeret skal være opløst, før du kan tage gryden af varmen. Hak chokolade og kom i en høj kande. Hæld den varme mælkebladning op til chokoladen. Tilsæt den udblødte husblas og mirror glaze. Tilsæt pastafarve og blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til 37-35 grader.

Befri kagerne fra formene. Placér kagerne på en bagerist med noget til at samle op nedenunder (evt. en bradepande). Hæld glazen udover kagerne ved at bruge zigzag-bevægelser.

6
I øvrigt

Pynt af med chokoladepynt, frysetørret kirsebærstøv og rød skovsyre.

Tips

  • Lad dig endelig ikke skramme af hverken chokoladetemperering eller flerfarvetglaze. Du kan pynte kagen ligesom du har lyst til og ligesom du har lyst til.
  • Tag kagerne fra frys 3-4 timer før servering og lad dem tø langsomt op på køl, så du undgår  at de sveder. Ønsker du at glaze kagerne, er det vigtigt, at du gør det når de er dybfrosne, inden de tør op.