Kagemand

14-16 personer

Ingen fødselsdag uden kage! Her er en helt klassisk kagemand af wienerbrød med remonce.

Jeg har pyntet min helt simpelt men freestyle med din favorit pynt!

Ingredienser

WIENERBRØDSDEJ

25 g gær
2 dl sødmælk, kold
40 g lyst rørsukker
50 g smør, blødt
400 g hvedemel, ca.
1 æg, str M/L
375 g smør, koldt

Remonce

75 g smør, blødt
75 g lyst rørsukker
75 g ren rå marcipan

I øvrigt

75 g ren rå marcipan
100 g god mørk chokolade
slik

Fremgangsmåde Udskriv

1
WIENERBRØDSDEJ

Gær, mælk og sukker røres sammen. Tilsæt 2/3 af melet og ælt/rør det godt sammen. Tilsæt æg og det bløde smør (50 g), og kom resten af melet i dejen. Ælt det godt sammen. Det er en let våd dej, så kom godt med mel på bordet og rul/fold dejen ind under sig, og stil til hævning i ca. 1 times tid.

Når dejen er ved at have hævet, tages det kolde smør (375 g) og bankes fladt. Fold det sammen og bank igen. Det skal have nogle gange, så det bliver smidigt og ligner dejen (ja, det lyder underligt).

Når dejen har hævet tages en lille portion fra den store portion. Lad den lille portion ligge på køkkenbordet til den skal bruges.

Udrul wienerbrødsdejen til en firkant, placer smørret i midten og fold dejen ind over smørret. Vend dejen om, så lukninger ligger mod bordpladen. Rul forsigtigt dejen ud til en rektangel, så du kan folde det ind mod hinanden. Først 1/3 ind mod midten og herefter den anden 1/3 ind over det først-foldede stykke. En såkaldt ”3-foldning”. Læg dejen på køl mellem hver foldning i ca. 15 min. og gentag 3 gange. Den skal være foldet 27 gange.

2
Remonce

Ælt smør, sukker og marcipan godt sammen.

Udrul dejen til ca. 60×40 cm. Smør remoncen ud over dejen. Fold dejen over hinanden så den bliver 60×20. Del herefter dejen i to så du får to stykker á 60×10 cm.

Del det ene stykke i 20×10 og 40×10. Brug det mindste stykke til at forme et hoved og det største til at forme en krop/mave. Placér begge dele på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæft dem sammen ved at trykke dejen mod hinanden.

Del det sidste stykke i fire lige store dele og placér dem som hhv. arme og ben. Hæft ligeledes disse stykker til kroppen/maven.

Bage kagemanden ved 200 grader varmluft i 17-20 minutter. Når den er bagt færdig vendes den, så siden der er bagt mod bagepladen er øverst.

3
I øvrigt

Udrul marcipan. Udstik en cirkel der passer til kagemandens hoved. Skær også et bånd til maven.

Smelt eller temperér chokolade og lav evt. ansigt og skriv “tillykke”. Brug chokolade til at hæfte stykker af slik på kagemanden.