Kajkager

6 kager

Kender vi ikke alle sammen den klassiske grønne kajkage fra vi var børn og måtte vælge en kage hos bageren? Her er mit bud på en klassisk kajkage men i By Ditte Julie farver – selvfølgelig!

Marcipanovertrækket er derfor i rosa nuancer, men midten er en klassisk bærcreme og lagkagebunde.

Ingredienser

MARCIPANOVERTRÆK

400 g ren rå marcipan
200 g flormelis
40 g glukosesirup
hvid, rosa, mørk rosa og rød pastafarve

HINDBÆRCREME

300 g hindbær, friske eller frosne
3 spsk lyst rørsukker
1,5 citron, saften heraf
3 spsk maizena
3 spsk vand
3 æggeblommer
3 æg

LAGKAGEBUNDE

120 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1,5 tsk vaniljepasta
55 g kage hvedemel
55 g kartoffelmel
0,5 tsk bagepulver

HINDBÆRMARMELADE

150 g hindbær, friske eller frosne
75 g syltesukker
0,5 tsk vaniljepulver
0,5 økologisk citron, saften og skallen heraf

Samling

3 dl piskefløde
friske hindbær
35 g flormelis
15 g pasteuriserede æggehvider
lidt kakaopulver

Fremgangsmåde Udskriv

1
MARCIPANOVERTRÆK

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen. Del i fire portioner (1 hel lille portion til tunger/rød og tre lige store portioner. Indfarv hver portion. Lad hvile på køl.

2
HINDBÆRCREME

Kom bær, sukker og citronskal og -saft op i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Hæld blandingen gennem en sigte så du kun har saften tilbage uden kerner. Opløs maizena i vand og bland herefter æggeblommer og æg i maizenaen og rør det sammen til en homogen massen. Hæld saften hurtigt op i æggeblandingen og kom den herefter straks tilbage i gryden. Pisk indtil massen begynder at tykne og tag derefter gryden af varmen. Kom den i en frysepose og på køl i minimum 2-3 timer eller indtil cremen er omkring 3-5 grader.

3
LAGKAGEBUNDE

Pisk sukker, æg og vanilje til en lys og luftig masse. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i og vend det forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i en By Ditte Julie silikoneform, 6 store huller og bag bundene midt i ovnen ved 170 grader i 18-20 minutter. Lad bundene køle af i formen inden de befries fra formen.

Del de bagte bunde i to – se evt. denne video.

4
HINDBÆRMARMELADE

Kom alle ingredienser i en gryde og kog dem op under låg. Lad bærrerne koge i ca. 15 minutter (fortsat under låg). Blend marmeladen med en stavblender. Lad den køle.

Smør et lag marmelade på 6 af lagkagebundene og placér de 6 resterende bunde herpå.

5
Samling

Tag cremen ud fra køleskabet, og pisk den lind med en elpisker. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med den kolde vaniljecreme. Vend en smule af hver blandingen sammen og tilsæt en smule ad gangen. Kom cremen på en sprøjtepose.

Sprøjt en top på hver bund. Stil kagerne på køl, mens du forbereder marcipanen.

Tag marcipanen ud af køleskabet. Tril hver farve (ikke den røde til tunger) ud i små lille stave og pres alle tre sammen. Sno herefter den store stav og kram den sammen. Gentag dette indtil du får den ønskede marmorerede effekt. Udrul marcipanen og overtræk hver kajkage. Skær kanterne til for en flot afslutning. Skær et lille hul til tunge/mund. Form små tunger af den røde marcipan.

Pisk flormelis og æggehvider til en royal icing og kom i et kornet. Gem en lille portion og tilsæt kakao heri. Kom ligeledes denne portion i et kornet. Lav øjne på kagerne.