Kiksekager med kardemomme, saltet marcipan og hindbær

6 minikager

Kiksekager som helt klassisk består af flere kiksebunde og masser af chokolade.

Denne gang har jeg valgt at portionsanrette dem, og så har jeg twistet dem lidt med en saltet marcipanbund og hindbærstøv på toppen.

 

Ingredienser

kiks med kardemomme

1 tsk kardemomme
150 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Chokoladecreme

110 g smør
250 g god mørk chokolade, 70%
2 spsk flormelis
1,5 past. æggeblommer

Saltet marcipan med hindbær

80 g ren rå marcipan
havsalt
1 tsk hindbærstøv

i øvrigt

hindbærstøv
spiselige bladguld
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
kiks med kardemomme

Kom kardemomme, mel og flormelis  i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer i dejen. Stop med at ælte så snart dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose og kom den på køl i minimum 30 minutter.

Rul dejen ud i 4 mm tykkelse. Skær 12 bunde/kiks (9×2 cm). Kom kiksene mellem to By Ditte Julie bagemåtter med lufthuller, så dine kiks bliver helt jævne og sprøde. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter, til de er let gyldne. Lad kiksene køle af.

2
chokoladecreme

Hak chokolade og kom i en skål. Smelt smør i en gryde ved lav varme og hæld den herefter over chokoladen. Rør forsigtigt i midten af skålen indtil chokoladen er opløst. Hvis chokoladen ikke smelter nok, kan du med fordel give den ca. 20 sekunder i mikrobølgeovnen og røre godt, så chokoladen og smørret bliver til en flydende chokoladesmør. Sørg dog for at chokoladen ikke bliver for varm. Rør flormelis og æggeblommer sammen i en skål for sig og rør det herefter forsigtigt ud i chokoladeblandingen.

Dæk bunden af en chokoladeform fra By Ditte Julie med et tyndt lag chokoladecreme og placér en kiks heri. Hæld endnu et lag chokoladecreme over kiksebunden og fortsæt på denne måde til formen er fyldt og afsluttet med chokoladecreme. Stil formen på køl til cremen har sat sig.

Befri kiksekagerne fra formen.

3
Saltet marcipan med hindbær

Ælt alle ingredienser sammen. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse. Placér en kiksekage herpå og skær en bund efter kiksekagen. Gentag så hver kage har en bund.

4
i øvrigt

Pynt kiksekagerne med hindbærstøv og spiseligt guldstøv og -bladguld.