Klassisk æbletærte m. fletlåg

8-10 personer

Jeg laver oftest tærter med en mousse på toppen fordi jeg elsker det bløde og ofte let syrlige element.

Men med denne tærte er jeg gået helt back to basics med en helt klassisk frugttærte med et flettet mørdejslåg.

Ingredienser

Mørdej

120 g flormelis
300 g kage hvedemel
150 g smør, blødt
4 æggeblommer
lys grøn og mosgrøn pastafarve fra By Ditte Julie

Mazarin

80 g ren rå marcipan
80 g lyst rørsukker
80 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
2 spsk æblemarmelade

I øvrigt

1 æble
1 æg til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Kom flormelis og mel op i en stor skål og smuldr smør imellem hænderne. Ælt æggeblommer i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen.

Del mørdejen i to dele (1/3 og 2/3). Lad den største portion (2/3) forblive neutral. Del den lille portion i to lige store dele. Indfarv hver portion med lys grøn og mosgrøn. Læg portionerne i en pose og kom dem på køl i minimum 30 minutter.

2
Æblemazarin

Rør marcipan, sukker og smør godt sammen. Når der ingen klumper er tilbage tilsættes æg og røres i dejen. Tilsæt æblemarmelade og rør godt.

3
I øvrigt

Ælt kort den største portion mørdej (neutral farve) sammen og udrul herefter dejen i 2 mm tykkelse på et bord let drysset med mel. Kom dejen op i en rund tærteform fra By Ditte Julie. Fyld æblemazarin i den ubagte tærte. Skær tynde skiver af æble og placér på mazarinen.

Ælt og udrul ligeledes de to små portioner mørdej samt overskydende mørdej i neutral farve. Skær strimler af de tre portioner med skæreskiver fra By Ditte Julie. Lav et fletlåg over tærten og pensl med et sammenpisket æg. Bag den ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad tærten køle helt af i formen og befri den herefter fra tærteringen.