Klassisk kringle

12-14 personer

Hermed mit bud på en helt klassisk kringle som vi kender den fra bageren.

Jeg har valgt at fylde min borgmesterstang med remonce, marcipan og æbler og til sidst selvfølgelig drysset med perlesukker og hasselnøddeflager.

Ingredienser

DEJ

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1,5 tsk kardemomme
1 tsk salt

Remonce

100 g smør
100 g brun farin
1 tsk cake factor

I øvrigt

100 g ren rå marcipan
2 æbler
1 æg til pensling
perlesukker
hasselnøddeflager

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk. Når smør/mælkeblandingen er lillefinger varmt kommes den i en røreskål og gær opløses heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Mel (start med 500 g), kardemomme og salt blandes sammen og tilsættes lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 minutter. Dejen stilles til hævning et lunt sted i 1-1,5 time.

2
Remonce

Ælt ingredienserne godt sammen.

3
I øvrigt

Riv marcipan og æble. Vrid æbler fri fra væde.

Udrul dejen på et bord drysset med mel. Smør remoncen ud over dejen med en kagespartel fra By Ditte Julie. Drys med revet marcipan og æble over remoncen. Fold 1/3 af dejen over sig selv og fold ligeledes 1/3 over igen, så der er flere lag. Skær dejen over på midten og placér begge stænger på en bageplade beklædt med bagepapir ved siden af hinanden. Fold enderne en smule ind, så remoncen ikke løber ud.

Lad stængerne efterhæve i 30 minutter.

Pensl med et sammenpisket æg og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.

Bag ved 200 grader varmluft i 15-18 minutter.

Tips

Du kan sagtens fryse den ned efter den er bagt. Så skal du blot give den ca. 5 minutter mindre i ovnen, sådan så du kan give den 5 minutter i ovnen når den har været på frys.